• PRO TV
  • E revoltător! Cum arată femeia perfectă și bărbatul perfect, generați de Inteligența Artificială

E revoltător! Cum arată femeia perfectă și bărbatul perfect, generați de Inteligența Artificială

E revoltător! Cum arată femeia perfectă și bărbatul perfect, generați de Inteligența Artificială

Conform inteligenței artificiale, femeia perfectă este blondă, iar bărbații ideali trebuie să fie ”înalți, bruneți și atrăgători”.

Inteligența artificială a stabilit toate acestea după ce a trecut în revistă miliarde de fotografii postate pe social media, care înfățișau oameni frumoși. 

Bulimia Project, un grup care își propune să atragă atenția asupra afecțiunilor de nutriție, a cerut IA să creeze ”femeia perfectă” și ”bărbatul perfect”, pe baza fotografiilor care au cele mai multe aprecieri în social media. 

Astfel, a ieșit la iveală că cea mai atrăgătoare femeie are părul blond, piele măslinie, ochi căprui și o siluetă fină, în timp ce bărbatul ideal este părul închis la culoare, ochi galeși, pomeți definiți și mușchi sculptați. 

Majoritatea rezultatelor generate de IA par să jongleze cu noțiuni învechite de beauty - caucazian, dar cu pielea bronzată, subțire dar musculos și, neapărat, părul blond. 

Foarte puține rezultate au avut persoane de culoare. 

Raportul Bulimia Project a ajuns la următoarea concluzie: ”În epoca Instagramului și a filtrelor de pe Snapchat, nimeni nu poate atinde standardele fizie impuse de social media.

Așa că de ce să încerci să atingi așteptări nerealiste? Este mult mai sănătos, din punct de vedere mental și fizic, să îți menții așteptările referitoare la propriul tău corp în limita realității”.

 

Foto: Instagram

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni