• PRO TV
  • Programul TIFF 2023. Documentare-portret, comedii sofisticate și filme de acțiune

Programul TIFF 2023. Documentare-portret, comedii sofisticate și filme de acțiune

Programul TIFF 2023. Documentare-portret, comedii sofisticate și filme de acțiune

Cea de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) are loc la Cluj-Napoca între 9 și 18 iunie. Organizatorii au pus în vânzare online bilete la peste 200 de filme și evenimente. 

La TIFF.22, programul din Piața Unirii Open Air va aduce în fața publicului o serie variată de producții.

Vineri, 9 iunie, „Confort nordic” va deschide TIFF.22. Comedia urmărește un grup de londonezi care încearcă să scape de frica de zbor participând la un curs exclusivist ce îi catapultează într-o aventură turbulentă cu consecințe dintre cele mai hilare. Filmul va fi proiectat în prezența regizorului. Thrillerul „Kompromat”, un tur de forță rece și cinic din care nu pare să existe scăpare, va fi proiectat sâmbătă, 10 iunie. Un diplomat francez care lucrează în Siberia este arestat pentru pornografie infantilă și aruncat în închisoare.

„Ultima noapte” este un action sofisticat despre un polițist care n-a tras niciun foc de armă în întreaga lui carieră, convins să facă o favoare unui lider mafiot în ultima sa noapte înainte de pensionare. „Ultima noapte” va fi proiectat duminică, 11 iunie. Bazat pe fapte reale, dar livrat în stilul imposibil de stăpânit al regizorului Fatih Akin, este și „Rheingold”. Proiecția va avea loc luni, 12 iunie.

Documentarul „Patrick și balena” este o nemaivăzută aventură în Marea Caraibelor, pe urma cașalotului Dolores. Celebrul fotograf și explorator marin Patrick Dykstra își propune imposibilul: să comunice și să lege o prietenie cu acest animal gigantic, extrem de inteligent și misterios. Filmul va fi proiectat marți, 13 iunie.

De asemenea, în cadrul TIFF 2023 se vor difuza filme direct de la Cannes, dar și filme în premieră mondială. Află care sunt acestea din programul TIFF 2023

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni