• PRO TV
  • Cât costă o ciorbă de burtă la terasele din Eforie Nord. Unde se mănâncă ieftin și bun pe litoralul românesc

Cât costă o ciorbă de burtă la terasele din Eforie Nord. Unde se mănâncă ieftin și bun pe litoralul românesc

Cât costă o ciorbă de burtă la terasele din Eforie Nord. Unde se mănâncă ieftin și bun pe litoralul românesc

Ca în fiecare an, românii care își petrec vacanța pe litoralul românesc povestesc pe rețelele sociale despre experiențele trăite în diverse restaurante, mai ales despre nota de plată pe care o achită la final. În Eforie Nord, de exemplu, la „împinge tava”, coada de clienți este constantă. Turiștii afirmă că aleg acest serviciu, pentru că porțiile sunt suficient de mari, mâncarea are gust bun, iar prețurile sunt rezonabile. 

La terasele de tip autoservire, în Eforie Nord, un mic costă 5 lei, porția de 100 de grame de cârnați este 15 lei, iar o ceafă de porc la grătar costă 18 lei, potrivit gândul.ro. Și în Eforie Sud, la „împinge tava” poți mânca un prânz sățios cu o sumă cuprinsă între 20 și 40 de lei, potrivit celor mai recente recenzii publicate de români pe google maps. 


 
O porție de crispy pui costă aproximativ 25 de lei pentru cinci bucăți, iar pentru un piure de cartofi poți plăti în jur de 10-12 lei.

Ciorba este poate cel mai comandat preparat. Așadar, iată câteva prețuri întâlnite la autoservire în Eforie Nord:  
 
Ciorba de burtă – 19 lei;
Ciorba de vacuță – 18 lei;
Ciorba de pui a la grec – 17 lei;
Ciorba de perișoare – 17 lei.

Unii români consideră că aceste prețuri sunt destul de ridicate. „Mâncarea bună, dar scumpă. O porție de ceafă de porc cu pilaf sârbesc 42 lei”, a scris un turist care a mâncat la autoservire în Eforie Nord. 
 
 
În același timp, un prânz la autoservire în Mamaia poate costa până la 100 de lei pentru o persoană, spun turiștii. 
 
„A fost experiență foarte neplacuta. Mâncarea nu are nici gust, făcută în bătaie de joc. Ciorba de perișoare, frigarui+cartofi și salata de ardei copt - 82 de lei.  Nu m-ar fi deranjat așa tare prețul dacă se chinuiau puțin să facă mâncarea calumea. La urma urmei sunt niște mâncăruri pe care le face toată lumea, nu prea ai cum să dai greș cu ele, dar oamenii ăștia au reușit. Ciorba de perișoare la carea zeama e și pentru ciorba de pui a la grec și pentru rădăuțeană”, este recenzia unui client nemulțumit, care a mâncat la „împinge tava” în Mamaia.  
 
„Destul de scump pentru o autoservire. 2 adulți: o porție de orez cu o pulpa de pui, o porție de ficăței cu cartofi țărănești și două salate cu murături = 150 lei. Fără băutură, nici măcar apa. Porțiile destul de mici, a scris un turist care a mâncat la o altă autoservire din Mamaia. 

Un alt român a plecat mulțumit de la o autoservire din Năvodari, postând și o poză cu mâncarea:  „Am rămas plăcut surprins de prețurile foarte mici de acolo, cu 30-40 lei pleci “cu burta plină”, mâncarea a fost foarte gustoasă chiar dacă vorbim de niște preparate nu foarte complexe. Foarte curat atât în interior cât și afară, personal foarte amabil”. 


Sursă foto: Google Maps/ Facebook: TuristulLiber, Shutterstock
Vezi și: 


 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni