• PRO TV
  • Booking managerul INNEI, Ștefan Cabaua, interviu special! Cum e artista de renume mondial în spatele scenei 

Booking managerul INNEI, Ștefan Cabaua, interviu special! Cum e artista de renume mondial în spatele scenei 

Booking managerul INNEI, Ștefan Cabaua, interviu special! Cum e artista de renume mondial în spatele scenei 

Ștefan Cabaua este, de peste 12 ani  International Booking Manager la Global Records, cel mai proeminent label independent din Europa Centrală și de Est, cu peste 30 de artiști în portofoliu.  

Acesta manageriază concertele artiștilor pe plan extern, iar de câțiva ani este și tour manager pentru concertele internaționale, asigurându-se că demersul lucrurilor este lin și atât artiștii, cât și promoterii sunt mulțumiți.  Până în prezent, acesta a organizat peste 1000 de concerte, în peste 70 de țări, dar totodată, consideră că mereu există aspecte de îmbunătățit și lucruri de învățat, făcând parte dintr-o industrie dinamică și în continuă schimbare.

Cu o experiență în vânzări în domeniul imobiliarelor, Ștefan Cabaua a ales în 2009 să se îndrepte către industria de entertainment, pășind în această lume ca booking managerul INNEI. Pasiunea pentru acest job și feedback-ul pozitiv oferit după fiecare concert, l-au motivat pe Ștefan Cabaua să evolueze foarte rapid și să devină un etalon al domeniului.
 
1. Cum arată o zi de muncă la birou și una în turneu, pentru Booking managerul INNEI?
 
Îmi place munca de birou, însă adevărata adrenalină ia naștere când plecăm în turneu. Chiar dacă ai totul stabilit la milisecundă, situațiile neprevăzute pot apărea oricând. Într-adevăr, odată cu timpul, ajungi să prevezi anumite circumstanțe și să știi cum să le eviți, dar la drum lung poți da mereu de surprize. În general, și la birou, și în turneu, trăim cu entuziasm tot ce se întâmplă, mai ales când e vorba de oportunități noi de show.

2. Câți oameni numără echipa INNEI pentru concertele internaționale și ce atribuții au?

De obicei, pentru turnee pe scene mari, în afara țării, avem echipa de aproximativ 15 persoane, dar când zburăm în zone din SUA, ASIA sau Australia, la scene medii, mergem în jur de 10 persoane.
 
3. Câte concerte a susținut INNA în afara țării, de la lansare și până în prezent?

Până în prezent, de la lansare, a avut peste 1000 de concerte, în peste 70 de țări.

4. Cum s-a construit succesul INNEI pe plan internațional? Care au fost primii pași?

Multă muncă în studio și apoi primul hit internațional, “Hot”, care a însemnat foarte mult pentru succesul pe piața internațională. După, iar foarte multă muncă, pentru a cimenta numele artistului cu alte hituri, care au adus și multe concerte. Într-un timp relativ scurt, INNA a ajuns să performeze pe main stage-ul multor festivaluri internaționale, printre care amintesc și momentul de la Tomorrowland, alături de Timmy Trumpet, Dimitri Vegas și Like Mike.

Vezi mai multe fotografii în Galeria Foto

5. În ce măsură decizia de a compune piese și a lansa albume în diferite limbi a fost influențată de viitoarele concerte în țările respective?

În momentul în care un artist se află în studio, argumentele de genul au puțină valoare. Influențele pe partea de creație vin din alte surse și țin strict de ce-și dorește artistul să exprime. Spre exemplu, albumul “YO” a venit ca urmare a multor concerte și a timpului petrecut atât în Mexic, cât și în Barcelona, unde artista a și locuit o bună perioadă.   

6. Care sunt, într-un top 3, țările în care INNA a avut cel mai mare succes și de ce acestea?

Dacă ar fi să fac un top 3, cred că Turcia, Mexic și Franța ar conduce acest clasament. Au fost foarte multe concerte în aceste țări, multe piese în topuri la radio și mulți fani care vin la concerte să o vadă și să o susțină. Dar am avut multe concerte spectaculoase și-n țări precum Spania, Polonia, Finlanda, Ungaria, Germania, Belgia, Bulgaria, Estonia, Lituania, Italia, Austria, UK, Elveția, Azerbaijan.



7. Unde nu a concertat niciodată, dar și-ar/v-ați dori să ajungă/ajungeți?

În ultimii 14 ani am reușit să bifăm concerte cam în toate țările la care ar putea visa un artist. N-am avut în mod special un teritoriu vizat, ne-am bucurat să descoperim cât de cunoscută este, mai ales în locurile noi în care ajungeam, cum a fost cazul unui concert de pe insula Mauritius. Altfel, ne dorim să concertam în toate locurile în care există fani.

Vezi mai multe fotografii în Galeria Foto
 
8. Ce presupune organizarea unui concert în afara țării pentru INNA comparativ cu alți artiști?

Ne dorim și lucrăm să avem o organizare profesionistă pentru toți artiștii pe care îi reprezentăm. Pe de-o parte să fie multumiți atât artiștii, publicul, cât și promoterul care ne-a invitat, indiferent dacă acel concert se face în România sau în afara țării.

9. Care au fost cele mai emoționante momente pe care le-a trăit INNA, pe scenă sau în afara ei, în interacțiunea cu fanii la concertele internaționale? 

Au fost multe concerte mari unde fanii au reacționat intens în timpul show-ului (țin minte câteva din Mexico și din Europa) și momente înainte de show sau în backstage, unde am văzut fani care plângeau când și-au văzut artistul preferat și erau extrem de fericiți că pot să facă o poză cu INNA. De câteva ori a cântat la evenimente chiar de ziua ei, iar organizatorii au aflat și au adus la scenă un tort în timpul concertului și au pregătit un moment cu artificii, iar toți fanii i-au cântat „La mulți ani!”. A fost foarte fericită să își sărbătorească ziua pe scenă, alături de fanii ei.
 
10. Care sunt cerințele echipei, un fel de must-have, pentru un concert INNA din punct de vedere tehnic și organizatoric? Ce listă trimiteți organizatorilor? 

Fiecare artist are un rider tehnic și un rider hospitality cu necesarul pe partea tehnică pentru concert, ce are nevoie în backstage, dar și condițiile de securitate și paza la scenă și backstage. Listele cerute atât pe tehnic, cât și pe hospitality sunt normale pentru un artist de nivelul INNEI și ne updatăm aceste liste tot timpul la țara și locația unde avem concertul.
 
Nu am avut pe lista de hospitality cereri imposibil de găsit de către organizatori, iar pe partea tehnică, ne dorim un show cât mai bun și insistăm să avem tot ce este trecut în acea listă din riderul tehnic.
 
11. Cam cât munciți în medie pentru a pregăti un concert și un turneu în afară?

Pentru un concert în afara țării, de obicei se încep discuțiile cu 5-6 luni înainte de eveniment, iar dacă e vorba de un festival, discuțiile pot începe și cu 9-10 luni înainte.  Sunt foarte multe detalii de stabilit și de negociat în contract, inclusiv restricții referitoare la book-uirea și promovarea altor concerte din același oraș sau zonă. 
 
Când e vorba de un turneu internațional, pregătirile încep cu aproximativ un an înainte, când blocăm o perioadă din calendarul artistului și începem să fixăm orașele și cele mai potrivite locații în care să concerteze. Ulterior, ne organizăm logistic, stabilim ordinea orașelor, zborurile, pentru ca artistul să aibă timpul necesar să ajungă la probele de sunet și să fie cât mai odihnit pentru fiecare apariție.
 
12. Ce nu știu fanii INNEI despre ea și ar trebui să știe? 

INNA este foarte muncitoare, serioasă și responsabilă când vine vorba de concerte și turnee. Este foarte important acest aspect la un artist care călătorește foarte mult și care cântă, de multe ori, într-un weekend pe scene din 2 sau 3 țări diferite. 

FOTO: Global Records

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni