• PRO TV
  • Truc viral pe TikTok! Cum să-ți răcorești mașina în câteva secunde, fără să dai drumul la aerul condiționat

Truc viral pe TikTok! Cum să-ți răcorești mașina în câteva secunde, fără să dai drumul la aerul condiționat

Truc viral pe TikTok! Cum să-ți răcorești mașina în câteva secunde, fără să dai drumul la aerul condiționat

Este de așteptat, mai ales vara, ca un automobil care a stat parcat mai multe ore în soare să aibă în habitaclu temperaturi insuportabil de mari.

Deși cea mai la îndemână soluție este să deschidem aerul condiționat, imediat cum intrăm în mașină, iată că un video viral pe TikTok ne sfătuiește să nu facem acest lucru. 

”Dacă nu vrei să mori, nu porni aerul condiționat”, își începe clipul video expertul în mașini cu numele de utilizator Chequanxiaoqiao. Acesta explică faptul că, vara, când soarele bate în bord, plasticul din acesta eliberează  formaldehidă, o substanță potențial cancerigenă. 

Mai apoi, ne prezintă un truc cu ajutorul căruia putem răcori în câteva secunde mașina încinsă de soare. ”Mai întâi, culisăm complet geamul de la ușa șoferului. Apoi închidem și deschidem portiera de opt ori. Folosind presiunea, obținem aceeași temperatură în habitaclu cu cea de afară”.

Abia după ce aerul din habitaclu a devenit respirabil, putem deschide aerul condiționat la maximum, dar fără să optăm pentru ”recircularea aerului”.

Foto. Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni