• PRO TV
  • Ion Doldurea, primarul din Caracal, noi declarații după ce a jignit pompierii care au intervenit la Crevedia

Ion Doldurea, primarul din Caracal, noi declarații după ce a jignit pompierii care au intervenit la Crevedia

Ion Doldurea, primarul din Caracal, noi declarații după ce a jignit pompierii care au intervenit la Crevedia

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, a oferit câteva afirmații scandaloase la o televiziune din România, după tragedia de la Crevedia. Ulterior, edilul, care e tatăl acționarului majoritar al stației GPL care a explodat, și-a schimbat declarația, susținând că a fost copleșit de emoții. 

La scurt timp după cele două deflagrații care au zguduit comuna Crevedia (Dâmbovița), presa a aflat cui aparținea stația GPL care a provocat tragedia fără margini. Ionuț Daniel Doldura, fiul primarului din Caracal, deținea 51% din stația GPL din Crevedia care funcționa ilegal.

Contactat telefonic, Ion Doldurea a comentat evenimentele de la Crevedia tocmai din Polonia, unde se afla. Informat că la Crevedia și-au pierdut viața oameni, edilul din Caracal a declarat:

Știu, e vorba de o persoană de la el... Acu', că au murit ăilalți, pompierii, e problema lor”, a spus Ion Doldurea.

În cursul serii de duminică, primarul din Caracal a revenit cu precizări, pe contul său de socializare. Ion Doldurea a explicat că nu a fost bine înțeles și că nu a vrut să spună ceea ce toată lumea a înțeles.

Am constatat că una dintre declarațiile pe care le-am acordat ieri unui reporter, sub imperiul emoțiilor și devastat de vestea primită, a fost interpretată și exploatată altfel decât cum am vrut să transmit.

Nu am nici o scuză dar vreau să le spun tuturor că regret profund că în spațiul public a fost indusă ideea că aș fi nepăsător față de efortul și sacrificiul pompierilor și forțelor de ordine implicate într-o astfel de situație.

La momentul acelei discuții cu jurnalista, pe baza informațiilor lapidare pe care le aveam, m-am referit pe de o parte la angajați ai firmei, victime ale deflagrației, și pe de altă parte, la pompieri ca profesioniști aflați într-o operațiune în care își asumă riscuri.

Raportat la situația de fapt, responsabilitatea efectuării manevrelor la fața locului pentru stingerea incendiilor aparține pompierilor, motiv pentru care m-am exprimat folosind expresia e problema lor.

Ca om, evident că sunt devastat de ideea că mulți pompieri au fost răniți și alți oameni au suferit ca urmare a acestui incendiu, repet, un accident.

Vreau să fie foarte clar că pentru mine, ca om, pompierii români sunt eroi care știu că își riscă viața zi de zi și pot suferi răni grave, fiind pregătiți în orice moment de sacrificiul suprem”, a scris acesta pe Facebook.


FOTOInquam Photos/Octav Ganea

Primarul din Caracal a mai anunțat cu acest prilej că a decis să se autosuspende din PSD și din orice funcție politică. Totodată, el a afirmat că este „puternic afectat și îndurerat de tragedia care a zguduit comunitatea locală din Crevedia”, declarând că vrea să transmtă „întreaga mea compasiune familiior greu încercate, celor care au rude sau prieteni pe patul de spital și cetățenilor care au avut de suferit de pe urma deflagrației”.
 


După tragedia de la Crevedia, unde două persoane au fost declarate decedate și alte 56, majoritatea pompieri, s-au ales cu răni grave, este nevoie de sânge. Centrele de transfuzii sanguine din toată țara îi așteaptă pe români pentru donații substanțiale.

Fotografii: Facebook/Ion Doldurea/Ionut Doldurea/Inquam Photos/Octav Ganea

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni