• PRO TV
  • (P) Recompense pisici: Răsfață-ți pisica cu delicii sănătoase

(P) Recompense pisici: Răsfață-ți pisica cu delicii sănătoase

(P) Recompense pisici: Răsfață-ți pisica cu delicii sănătoase

Ca un iubitor înrăit sau iubitoare înrăită de pisici, înțelegi cu siguranță cât de tentant poate fi să îți răsplătești pisica cu gustări delicioase și bucăți de mâncare pe lângă mesele principale. 

Resturile de la masă și mâncarea oferită direct din mână sunt, pentru mulți dintre noi, o modalitate de a ne arăta dragostea față de pisica noastră. 

Cu toate acestea, pentru a păstra sănătatea pisicii tale, trebuie să găsești și să păstrezi echilibrul potrivit. Află din acest articol când și câte gustări să-i oferi zilnic, dar și ce ar trebui să eviți atunci când o răsplătești cu recompense pisici.

Alegerea corectă a recompenselor pentru pisici

Când vine vorba de a-ți răsfăța pisica cu astfel de recompense, știm că intențiile tale sunt pline de dragoste. Cu toate acestea, este esențial să înțelegi că hrana concepută pentru oameni poate să aducă în dieta pisicii tale un aport caloric semnificativ și un nivel înalt de sare. Dar asta nu e tot! 

De multe ori, aceste alimente pot fi deficitare în nutrienții esențiali de care pisica ta are nevoie. Efectul consumului acestora poate duce la surplus de calorii sau chiar să dezechilibreze regimul alimentar al pisicii tale sau dieta pisicii tale. 

Vestea bună este că există o varietate de gustări și recompense special create pentru pisici, menite să aducă zâmbetul pe fața blănii lor pufoase. Aceste delicii nu numai că satisfac pofta lor, dar pot fi și aliați de nădejde în menținerea sănătății digestive sau dentare a prietenului tău felin.

Nu este necesar să încetezi să-i mai oferi recompense, dar asigură-te că alegi cu grijă acele gustări delicioase care să-i ofere pisicii tale echilibrul perfect între plăcere și sănătate.

Câte recompense să oferi pisicii tale pe zi?

Gustările pentru pisici conțin calorii și, în general, nu sunt complete din punct de vedere nutrițional. Ele sunt menite să fie oferite doar ocazional, ca răsfăț. Prin urmare, atunci când oferi gustări pisicii tale, este esențial să reduci cantitatea mesei principale cu un aport caloric echivalent. 

De asemenea, ar trebui să limitezi gustările la nu mai mult de 10% din necesarul lor zilnic de calorii, astfel încât să nu perturbi dieta generală a pisicii tale.

Laptele - gustare sau capcană?

Chiar dacă tradiția spune că pisicile adoră laptele, sistemul lor digestiv nu este pregătit să proceseze lactoza din lapte (un tip de zahăr natural din produsele lactate). 

De fapt, multe pisici pot dezvolta diaree dacă li se oferă lapte de vacă. Laptele special creat pentru pisici conține mai puțin lactoză pentru a preveni astfel de probleme digestive. Cu toate acestea, trebuie să fii conștient că și acest lapte conține calorii și trebuie administrat cu atenție pentru a menține echilibrul dietetic al pisicii tale. 

Laptele special pentru pisici nu trebuie să înlocuiască apa și, dacă oferi acest lapte companionului tău, trebuie să ajustezi cantitatea de hrană oferită corespunzător.

Gustări pentru pisici: oportunitate de exercițiu și joacă

Gustările pentru pisici pot fi adevărați magicieni ai motivației și energiei pentru micuța ta felină. Dar, știi ce e și mai minunat? Poți să le folosești într-un mod creativ pentru a încuraja mișcarea și activitatea fizică a prietenei tale pufoase. 

Așa că, în loc să le dai pur și simplu, îți recomandăm să le integrezi în jocuri care să o țină pe pisica ta în mișcare și să-i aducă bucurie pură.

Imagină-ți casa ca pe un adevărat teren de joacă pentru pisici! Ascunde gustările în diferite colțuri sau folosește jucării interactive care să elibereze recompense savuroase atunci când sunt manipulate de măiestria pisicii tale. 

Astfel, fiecare mișcare devine o aventură, iar fiecare gustare, o răsplată binemeritată! Pentru că și noi iubim pisicile, îți recomandăm câteva recompense pisici de la Felix, pe care pisica ta cu siguranţă le iubi.

Evită alimentele periculoase confundate cu recompense pisici

În timp ce îți răsfeți cu dragostea și recompensele pentru pisici, trebuie să știi că există inamici ascunși în bucătărie, alimente care pot fi periculoase pentru ea. Printre acestea se numără cafeaua, ciocolata, strugurii și stafidele, aluatul crud, ceapa și usturoiul.

Un pas important pentru siguranța pisicii tale este să te asiguri că aceste alimente nu sunt la îndemâna ei. Fă din bucătăria ta o zonă sigură și responsabilă pentru ambii, astfel încât aventura culinară a pisicii tale să fie lipsită de pericole.

În cazul în care bănuiești că pisica ta a comis un mic delict alimentar și a gustat din aceste alimente interzise, nu ezita să contactezi imediat medicul veterinar. 

Pune STOP cerșitului de mâncare: cum să o faci eficient

Cerșitul de gustări pentru pisici este un obicei adorabil, dar dacă nu e gestionat corespunzător, poate conduce la probleme serioase de greutate și sănătate pentru prietena ta pufoasă. Astfel că, iată câteva sfaturi pentru a ține în frâu această tendință și pentru a-i menține pe tine și pisica ta fericiți.

Evită să îi hrănești pisica cu resturile de la masă și să pui alimentele la îndemâna ei. Dacă o lași să devină un „mic căutător de comori”, va deveni din ce în ce mai pricepută în această artă și mai insistentă.

Un alt sfat important este să nu împarți farfuria ta personală cu ea. Folosește un bol dedicat pentru hrana ei. Asta o va ajuta să înțeleagă că există o limită și un moment potrivit pentru mâncare.

În timpul meselor principale, încearcă să ignori cerșitul. Sigur, va fi adorabilă și încăpățânată, dar, cu trecerea timpului, va învăța că aceste eforturi sunt zadarnice și că nu o vor conduce către o gustare delicioasă. Cu răbdare și consecvență, vei reuși să oprești acest obicei nesănătos.

Ține minte, tu ești stăpânul în bucătărie și ea trebuie să învețe regulile tale. Astfel, vei avea o pisică fericită și sănătoasă, iar tu vei putea să te bucuri de momentele voastre împreună fără grija cerșitului excesiv de mâncare.

Pentru pisicile cuminți, dar chiar și pentru cele năzdrăvane, Felix recompense le va atrage mereu atenția. 

Sfaturi suplimentare pentru o alimentație sănătoasă a pisicii tale

Pentru puii de pisică, există recompense special concepute, dar trebuie să fii conștient că acestea pot adăuga calorii inutile la dieta lor în plină creștere.

Redu porțiile de hrană principală în cazul în care oferi gustări pentru pisici și optează pentru gustări care sunt echilibrate din punct de vedere nutrițional pentru a menține dieta pisicii tale în echilibru.

Poți folosi câteva bobițe din masa principală a pisicii tale ca recompense. O recomandare în acest e hrana pisici de la Friskies

Un alt sfat important este să te asiguri că pisica ta are întotdeauna acces la apă proaspătă și curată pe tot parcursul zilei, atât la mesele principale, cât și în timpul gustărilor. Hidratarea este la fel de importantă ca și hrănirea.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni