• PRO TV
  • VIDEO | DIICOT face percheziții acasă la prietenii lui Vlad Pascu. Ce s-a descoperit

VIDEO | DIICOT face percheziții acasă la prietenii lui Vlad Pascu. Ce s-a descoperit

VIDEO | DIICOT face percheziții acasă la prietenii lui Vlad Pascu. Ce s-a descoperit

Patru dintre prietenii lui Vlad Pascu au fost deja verificați de autorități, în cadrul Operațiunii Hidra, desfășurată în această dimineață cu scopul de a se depista și opri traficanții de droguri proveniți din familii cu posibilități materiale atât din București, cât și de pe litoralul Mării Negre.  

Vlad Pascu se află în continuare în arest, după ce în cursul zilei de 19 august 2023 s-a urcat drogat la volan și a lovit cu mașina un grup de opt persoane, două dintre ele pierzându-și viața la momentul impactului. Cu scurt timp înainte de a produce tragedia, tânărul de 19 ani a fost oprit de polițiști și testat cu aparatul de depistare a alcoolului, rezultatele ieșind negative. La acel moment, acesta nu era singur în mașină, ci alături de doi prieteni. 

În cursul zilei de 14 septembrie 2023, prietenii lui Vlad Pascu s-au trezit cu mascații la ușă, după ce DIICOT a pus în aplicare „Operațiunea Hidra”, desfășurată în București și Constanța, cu scopul de a opri traficul de droguri în rândul tinerilor. În acest context, sunt vizați în special, 11 adolescenți ce provin din familii înstărite. Mai mult decât atât, cercetările se fac și pentru investigarea unor infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției, a declarat la Digi24 Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

La ora 07:15, polițiștii au dezvăluit faptul că, acasă la unul dintre prietenii lui Vlad Pascu a fost găsit, pe lângă droguri, și un adevărat arsenal de arme: macete, pistoale, cuțite. Conform surselor, acestea ar fi fost găsite la domiciliul lui Duma Tudor, zis “Maru”, notează G4Media. 
 
Tânărul ar fi cooperat cu alți doi băieți: Constantin Ștefan Ciprian și Constantin Costin Antonio, cu domiciliul în Sectorul 4 din Capitală, conform unor surse apropiate anchetei.

Comunicatul oficial al Poliției Române 

La data de 14 septembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 11 percheziții domiciliare, în municipiul București, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției.

,,Operațiunea Hidra”, derulată în această dimineață, vizează adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi specializați în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, majoritatea clienților drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanți, persoane cu un potențial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc și mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locații private din București, la care, de asemenea, au participat persoane cu potențial financiar ridicat.

Aceștia ar fi procurat drogurile în diferite modalități, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

De asemenea, polițiștii vor pune în executare 3 mandate de aducere, precum și mai multe citații, urmând ca persoanele în cauză să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri și luarea măsurilor legale.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.


Sursă foto: Captură VIDEO, Știrile PRO TV 

 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni