• PRO TV
  • VIDEO Părinții lui Vlad Pascu, aduși la DIICOT pentru audieri. Mama tânărului ar fi cercetată pentru șantaj

VIDEO Părinții lui Vlad Pascu, aduși la DIICOT pentru audieri. Mama tânărului ar fi cercetată pentru șantaj

VIDEO Părinții lui Vlad Pascu, aduși la DIICOT pentru audieri. Mama tânărului ar fi cercetată pentru șantaj

Este o zi importantă din ancheta cazului de la 2 Mai deoarece astăzi, 14 septembrie 2023, polițiștii DIICOT fac mai mult cercetări pentru a stabili, concret, cum s-au desfășurat lucrurile în ziua tragediei. Mai mult decât atât, aceștia au pus în aplicare „Operațiunea Hidra”, în cadrul căreia s-au făcut percheziții acasă la mai mulți prieteni de-ai lui Vlad Pascu.

Vlad Pascu se află în centrul atenției după ce în cursul dimineții de 19 august 2023 s-a urcat drogat la volan și a lovit cu mașina un grup de 8 tineri, doi dintre ei pierzându-și viața în urma impactului puternic. Deși șoferul a fugit de la locul faptei, a fost prins câteva zeci de minute mai târziu, în Vama Veche și transportat la cea mai apropiată secție de poliție.

Astăzi, 14 septembrie 2023, polițiștii DIICOT au desfășurat „Operațiunea Hidra”, în cadrul căreia se fac verificări în locuințele a 11 tineri ce provin din familii înstărite, atât din București, cât și din Constanța, pentru investigarea unor infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției. Unul dintre prietenii lui Vlad Pascu a fost deja săltat de mascați și i-au fost confiscate cantități mari de droguri, dar și arme. 

Percheziții și verificări s-au făcut și acasă la mama lui Vlad Pascu, însă până în acest moment nu s-a transmis niciun mesaj cu privire la indentificarea unor probleme la locuința femeii. Totuși, aceasta este cercetată pentru infracțiuni contra înfăptuirii justiției. În fapt, femeia este acuzată că ar fi încercat să șantajeze anumiți martori, cu scopul de a-i determina să nu declare absolut nimic compromițător împotriva fiului ei. 

La sediul DIICOT a ajuns și tatăl lui Vlad Pascu, în calitate de martor. (VEZI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS IMAGINI CU EL)

Așadar, se anunță o zi lungă, cu multe audieri, la capătul cărora procurorii DIICOT ar putea lua inclusiv decizia unor măsuri preventive.

La audierile de joi a fost adus inclusiv Vlad Pascu. (VEZI AICI PRIMELE LUI DECLARAȚII DESPRE TRAGEDIE)

Pe TikTok, s-a viralizat un videoclip în cadrul căruia se poate observa cum mama lui Vlad Pascu este adusă la DIICOT:

@ionelaarcanu

Ancheta extinsa in cazul drogatului Vlad Pascu. Mama lui este pusa sub acuzare de DIICOT

♬ sunet original - Ionela Arcanu


Percheziții acasă la prietenii lui Vlad Pascu

Joi dimineaţă, procurorii DIICOT şi ofiţeri de la Antidrog au declanşat o vastă operaţiune în Capitală cu numele de cod „Hidra", care îi vizează pe cei din anturajul lui Vlad Pascu, consumatori şi traficanţi de droguri. Printre aceştia se află şi prieteni ai lui Vlad Pascu, care erau cu acesta pe litoral în perioada producerii accidentului în localitatea 2 Mai, conform Agerpres.

Procurorii DIICOT arată că este vorba de tineri din familii cu importante posibilităţi materiale, care şi-au desfăşurat activitatea în Bucureşti, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Conform anchetatorilor, cei în cauză ar fi specializaţi în distribuirea de canabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar şi alte droguri sintetice, în diverse locaţii, restaurante şi cluburi de lux, majoritatea clienţilor drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanţi, persoane cu un potenţial financiar ridicat.

Sursă foto: Știrile PRO TV, INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni