• PRO TV
  • Pescobar, prima reacție după ce ANPC a anunțat că a închis „Taverna Racilor”: „Este foarte deschis”

Pescobar, prima reacție după ce ANPC a anunțat că a închis „Taverna Racilor”: „Este foarte deschis”

Pescobar, prima reacție după ce ANPC a anunțat că a închis „Taverna Racilor”: „Este foarte deschis”

Celebrul restaurant a lui Paul Nicolau, cunoscut sub pseudonimul „Pescobar”, a fost închis de ANPC din cauza mai multor nereguli găsite de inspectorii de control, precum alimente expirate, pește ținut în condiții nefavorabile sau lipsa autorizației de la primărie. (VEZI ÎN GALERIA FOTO DE MAI JOS FOTOGRAFIILE)

Restaurantul „Taverna Racilor” din Herăstrău a fost închis de ANPC, din cauza unei lungi liste de nereguli regăsite de inspectorii de control ajunși la fața locului. Internauții au rămas absolut șocați de acest fapt, deoarece patronul localului întotdeauna spunea pe rețelele de socializare că mâncarea de la el este cea mai bună de pe piață. Totuși, dovezile puse la dispoziție de Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au arătat contrariul, publicând imagini cu scoici putrede, somon mucegăit și instrumente mâncate de rugină în bucătăria localului.

Acum, contactat de jurnaliștii WOWBIZ, Pescobar a avut o primă reacție cu privire la acest subiect. Acesta a infirmat anunțul făcut de ANPC, susținând că restaurantul său din Herăstrău este în continuare în funcțiune și că neregulile semnalate au fost unele extrem de minore, precum nerespectarea temperaturii minime pentru păstrarea fructelor de mare:

"Nu este închis restaurantul din Herăstrău, este foarte deschis. Nu e nimic închis, nu s-a găsit mâncare stricată. La ANPC, fructele de mare trebuie să stea la -18 grade și ei când deschid frigiderul și le găsesc la -15 grade, atunci ți-au confiscat marfa. Exact așa s-a întâmplat și la mine. Clienții pot veni la restaurant, în număr foarte mare! Pot să meargă, acestea sunt niște chestii care au venit din urmă, ei propun suspendarea și dacă refaci ce constată ei acolo, tu poți să deschizi și în trei ore, cinci ore după. Nu s-a întâmplat nimic", a declarat Paul Nicolau.

Aceasta nu este singura reacție publică pe care Paul Nicolau a avut-o. Pe Facebook-ul „Taverna Racilor Herăstrău” a apărut următorul mesaj:

„Sunt dator și doresc să ofer o explicație atât opiniei publice, cât și mass-mediei din România: Cu bucurie pot confirma că nu s-a găsit nicio marfă deteriorată; întregul lot era în perfectă stare pentru consum. Cu toate acestea, trebuie să admit că nu am reușit să menținem temperatura corespunzătoare pe parcursul celor 60 de minute de transport de la depozitul nostru din Giurgiu până la taverna noastră din Herăstrău. ”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Mesajul nu s-a încheiat aici, Pescobar susținând în continuare faptul că restaurantul său va rămâne deschis pentru zecile de clienți care îi trec pragul în fiecare zi. 

„Temperatura a scăzut la -6 grade Celsius în loc de optimul de -18 grade Celsius. Această abatere de la standarde a fost înregistrată de către ANPC, și, în consecință, au decis confiscarea mărfii. Pentru context, aș dori să subliniez că în fiecare zi, la taverna noastră din Herăstrău, avem privilegiul de a oferi spre vânzare între 1000 și 1500 de kilograme de pește și fructe de mare proaspete. Taverna noastră rămâne în continuare deschisă pentru a vă servi cu cele mai excepționale produse din România. Vă așteptăm cu brațele deschise”, a continuat el. 

Principalele abateri constatate de echipele de control au fost, conform ANPC:

  • folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare
  • utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare
  • prezența insectelor vii (muște) în unitate
  • schimbarea stării termice a produselor
  • nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde
  • existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)
  • lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate
  • lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu
  • lipsa autorizației emise de Primărie
  • produse alimentare cu data limită de consum depasită
  • utilizarea unei mașini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spațiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).
  • nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor alimentare pe timpul transportului.

Sursă foto: Taverna Racilor Herăstrău/Facebook, Paul Nicolau/Instagram, ANPC/Facebook

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni