• PRO TV
  • Experiența unei britanice, pe timp de noapte, în cel mai bântuit loc din România, pădurea Hoia Baciu!

Experiența unei britanice, pe timp de noapte, în cel mai bântuit loc din România, pădurea Hoia Baciu!

Experiența unei britanice, pe timp de noapte, în cel mai bântuit loc din România, pădurea Hoia Baciu!

Sophie Buchan, o jurnalistă freelancer, și-a descris experiența în Transilvania, aceasta îndrăznind să facă o excursie în cel mai bântuit loc din România, pădurea Hoia Baciu. 

Femeia nu a ajuns singură în pădure, ci în compania lui Alex, un ghid local, care i-a mărturisit. ”Odată, când am venit aici, am găsit 60 de persoane din București încercând să deschidă un portal spre o altă dimensiune”, conform Independent.uk.co.

Pădurea Hoia Baciu, de la lângă Cluj-Napoca, este considerată cea mai înspăimântătoare pădure din lume. Numită așa după un cioban care a dispărut în adâncurile ei, alături de turma lui de 200 de oi, Hoia Baciu a devenit faimosă pe plan internațional în 1968, când Emil Barnea, un tehnician militar, a fotografiat ceea ce el pretindea a fi un OZN deasupra Poienii Rotunde. La acel moment, pentru că guvernul comunist confunda paranormalul cu nebunia și sabotajul, Emil Barnea și-a pierdut locul de muncă.

În ziua de azi, vizitatorii pădurii acuză simptome stranii - greață, anxietate, sentimentul că cineva îi privește - dar și dereglarea aparatelor electronice. Curajoșii care vin să facă jogging aici văd constat ”ectoplasmă”. Alex, ghidul local, i-a arătat britanicei fotografii în care apar figuri stranii. Printre acestea, un bărbat în straie populare - o fantomă locală cunoscută. 

Conform britanicei, Alex, ghidul, a refuzat să-și petreacă noaptea cu ea în pădure, dând vina pe vremea rece. Acesta a mărturisit că, prima oară când a dormit în pădure, el și prietenii lui au fost treziți de ”zgomot puternic de copite”. Altă dată, un liliac s-a izbit de fața lui. 

Alex și colegii lui sunt faimoși în Japonia, acolo unde 20 de milioane de oameni au urmărit un documentar despre pădurea bântuită Hoia Bacu. Aceștia au pornit afacerea acum 10 ani - să fie ghizi pentru turiștii doritori de senzații tari. La acel moment, prietenii lor au crezut că sunt nebuni. ”Ne-au spus: până și localinicilor le este frică să meargă în pădure, străinii or să creadă că îi veți duce în locurile alea întunecate să le furați rinichii”.

Jurnalista a dezvăluit, într-un final, că nu a întâlnit nici fantome, nici extratereștri, singurul sentiment ciudat fiind oboseala accentuată. „Pădurea este bântuită doar dacă îți aduci cu tine propriile fantome”, a fost concluzia ei, împrumutată de la Alex, ghidul turului.

Foto: Shutterstock

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni