• PRO TV
  • Momente de tandrețe în fața ecranului TV. Ce îi unește cu adevărat pe Mileniali și pe părinții lor, Baby Boomers

Momente de tandrețe în fața ecranului TV. Ce îi unește cu adevărat pe Mileniali și pe părinții lor, Baby Boomers

Momente de tandrețe în fața ecranului TV. Ce îi unește cu adevărat pe Mileniali și pe părinții lor, Baby Boomers

În familie, divergențele se nasc deseori din nimic. Există, însă, o explicație științifică. Conflictul dintre generații este un dat de netăgăduit iar el n-a fost niciodată mai evident ca în ultimii 500 de ani. Milka ne provoacă să descoperim ce ne apropie de cei născuți înaintea noastră, nu ce ne separă, inclusiv în fața televizorului.

Tot mai des ni se spune că evoluția tehnologică e bună, că ne ușurează viața și ne ajută să grăbim procese care în trecut se executau cu atât de mult efort și sudoare. Dar, hei, spune-i asta bunicului, care „pe vremea lui” trimitea o depeșă pentru a-și anunța prezența la o cină în vecini! N-o să-l convingi că SMS-ul este a real deal. Sau poate că nu-i chiar așa.

Asta crede și Milka odată cu lansarea campaniei „Câștigă tandrețe generație cu generație”, care își propune (și va reuși - mark my words!) să aducă mai aproape oameni din generații diferite, cu scopul de a afla mai multe unii despre alții și a iniția conversații.

Într-un efort lăudabil de a descoperi tandrețea care ne unește, campania lansează un Translator de tandrețe, care traduce, într-un limbaj comun și amuzant, termeni specifici din universurile culturale a patru generații: Baby Boomer, Gen X, Mileniali și Gen Z. Fiindcă știm că trăsătura generală a speciei noastre, indiferent de generație, este curiozitatea, te invităm să accesezi site-ul CastigaTandrete.ro ca să afli ce știai și ce credeai că știi despre oamenii din generațiile din care nu faci parte. Cross my heart: e fun rău!

Separarea puterilor în canapea: cine e stăpânul telecomenzii acasă?

Televiziunea face parte din viața noastră începând cu 1927, când americanul Philo Farnsworh a transmis primele imagini electronice în laboratorul său din San Francisco. Această minune a timpurilor moderne este azi mai prezentă în mijlocul nostru ca niciodată și încă generează conflicte în familie, în ciuda supremației internetului.

Membrii aceleiași familii pot urmări la televizor programe dedicate oricărei categorii de vârstă, fiindcă televiziunea a știut să se adapteze și să evolueze constant. Dar, totuși, cine e stăpânul telecomenzii acasă? Credem că toată lumea poate fi, mai ales că azi este atât de natural să deții două sau chiar trei mici ecrane furnizoare de bună dispoziție.

În materie de programe TV, gusturile sunt diferite, de aceea îți propunem un exercițiu de imaginație: cum ar arăta programul TV ideal la PRO TV dacă acesta ar fi stabilit de un Baby Boomer și de un Milenial. Hai să le luăm pe rând și abia apoi să începem lupta pe telecomandă! (Nu uita de tandrețe!).

Program TV PRO TV pentru Baby Boomers

But first... să stabilim ce înseamnă Baby Boomer. Termenul descrie persoanele născute în perioada 1946-1964, care azi au între 60 și 70 de ani. Pentru unii dintre noi sunt părinți, pentru alții sunt bunici. În general, reprezentanții acestei generații - care s-a dezvoltat după cel de-al Doilea Război Mondial - se caracterizează printr-o rezistență la evoluția tehnologică și la politicile anti-poluare.

Tot ei au tendința de a critica noile generații pentru „superficialitatea” lor, pe care le taxează pentru schimbarea valorilor consacrate. Nu mimează munca (nu au făcut-o niciodată) și așteaptă ca tinerii să aibă același comportament când vine vorba de „datoria față de comunitate”. Chill, guys! Uite, vă lăsăm telecomanda! Iată cum ar arăta programul TV la PRO TV - să zicem într-o zi de vineri - dacă le-am lăsa lor tot controlul!

07:00 - Știrile dimineții - da, sunt foarte matinali, deci vor fi în fața ecranului cu mult timp înaintea ta! Și a multora. Dar nu e nimic rău în asta. Cine se scoală de dimineață... vă amintiți?

10:00 - După 20 de ani (show politico-economic) - după ce și-au luat primele informații ale zilei și au făcut piața, reprezentanții generației Baby Boomer ar vrea să urmărească un show care să le spună „ce nu merge bine în țara asta”, cine e de vină pentru traiul lor plin de limitări, dar și perspectivele de viitor. Se gândesc, totuși, la copiii și nepoții lor.

11:30 - Vorbește lumea - e timpul pentru ceva relaxare, se apropie masa de prânz.

13:30 - Știrile amiezii

14:00 - Procesul etapei - în weekend vor fi meciuri din campionatul intern de fotbal, așa că acum e vremea pentru „disecție”. Cine va bate pe cine și, mai ales, care vor fi consecințele.

15:00 - Doctor de bine - de regulă, la vârsta asta sunt tot mai preocupați de sănătatea lor și se gândesc să aloce timp pentru recomandări despre cum să aibă grijă de ei.

17:00 - Știrile după-amiezii sau România, te iubesc! - în oricare dintre situații vor afla că încă ceva „nu merge bine în țara asta”.

18:00 - Batem palma?

19:00 - Știrile serii

20:30 - Serviciul Român de comedie - trebuie să mai și râdă și să descopere motive suficient de întemeiate să se dea jos din pat și a doua zi.

21:30 - Serial Bonanza

22:30 - Film Borderline (1980), cu Charles Bronson, Ed Harris și Bruno Kirby în rolurile principale.

Program TV PRO TV în viziunea unor Mileniali

Pew Research Center a stabilit că Milenialii sunt persoanele născute în perioada 1981-1996, deci un număr mare din generația activă în prezent a României. Trăsăturile lor generale, deși nu exhaustive, sunt încrederea în puterile proprii și tendința de contestare a autorității. Au crescut în era internetului, prin urmare unul dintre atributele lor este acela de „nomazi digitali”. Sunt deschiși la schimbare și sunt dornici să învețe lucruri noi.

Uneori și-ar dori să reinventeze roata, dar orice ar face tot rotundă le iese. În relația cu munca, ei cred cu tărie că dacă sunt devotați „cauzei” pot avansa rapid pe scara ierarhică. Sunt realiști și știu că succesul se câștigă prin muncă, nu accesând scurtături. Doamne, numai lucruri pozitive! Ce oameni plăcuți! Dar cum arată un program TV la PRO TV realizat de ei? Află mai jos!

07:00 - Știrile dimineții - ar vrea ei să fie atât de matinali, dar nu le iese decât sporadic. Așa că se vor mulțumi să butoneze telefonul mobil în metrou sau să asculte știrile la radioul din mașină. Sperăm, totuși, că n-au plecat la muncă lăsând televizorul deschis...

10:00 - Vorbește lumea - au ajuns la birou și trag cu ochiul la cine e în platou. Nu știi niciodată câte lucruri noi descoperi despre invitații pe care, poate, îi apreciezi în viața reală.

13:00 - Știrile amiezii - de regulă iau prânzul pe tastatură sau, dacă au pauză de masă, televizorul trebuie să fie pe știri. Vor să fie conectați la „spectacolul lumii”.

13:30 - Lecții de Viață

14:30 - Chestiunea zilei - celebrul talk show din anii '90, dar reinventat sub forma podcastului de azi.

16:30 - Știrile după-amiezii

17:00 - Alo, Generația PRO - dar cu muzica și artiștii zilei: Șatra B.E.N.Z., Guess Who, Spike etc. Numai Puya și Paraziții sunt ok indiferent de generație.

18:00 - Ce spun românii

19:00 - Știrile serii

20:00 - Vocea României - show-ul suprem pentru cea mai frumoasă zi din săptămână, vineri seara.

22:30 - Film Interstellar (2014)

00:30 - Apropo TV

Premii tandre în campania „Câștigă tandrețe generație cu generație”

Acum că ai descoperit site-ul CastigaTandrete.ro și ai aflat ce au în comun și ce-i separă pe oamenii din diferite generații, a sosit timpul să-ți iei recompensa. Îndrăznește să-ți exprimi tandrețea și înscrie-te în concursul campaniei, care ți-a pregătit premii numai bune de share-uit cu cei care îți sunt aproape!

Avem pentru tine mai multe motive de tandrețe: un set de aparate foto (analog și instant), un set pentru ascultat muzică (pick-up + boxă portabilă), un set de ceasuri (smartwatch și clasic) și premiul cel mare, un voucher pentru vacanță de 10.000 euro. Hai, că sună tentant!

Articol susținut de Milka.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni