• PRO TV
  • Cele mai frumoase rase de pisici din lume

Cele mai frumoase rase de pisici din lume

Cele mai frumoase rase de pisici din lume

Timpurile actuale au impus anumite standarde de frumusețe feminină și masculină, dar sunt ele valabile și în cazul pisicilor? Oamenii de știință spun că da. Deși frumusețea depășește granițele fizicului, matematica e o știință exactă și lucrează cu cifre. Chiar dacă adesea ele dau cu virgulă.

Să stabilim un lucru încă de la început: toate pisicile sunt frumoase, mai ales a ta, orice ar susține studiile științifice. Totuși, unele ies din tipar cu trăsăturile lor remarcabile, iar matematica ne ajută să le identificăm pe cele mai atractive dintre feline.

Folosind metoda Golden Ratio, algoritmul de simetrie matematică ce stă la baza percepției noastre asupra atractivității, cercetătorii au stabilit fără putință de tăgadă care sunt cele mai frumoase rase de pisici din lume. Raportul de aur este utilizat adesea și în domenii precum arhitectura, arta, flora și fauna Terrei.

În cazul pisicilor, specialiștii de la All About Cats au măsurat lungimea și lățimea feței pisicilor, dar și distanța dintre ochi și au stabilit că raportul dintre acestea trebuie să fie egal cu 1,618. Cum spuneam, matematicii îi plac cifrele, dar nouă ne plac mai mult pisicile. Iată care sunt cele mai frumoase pisici din toate timpurile din punct de vedere științific!

Selkirk Rex

Deși pare că te ceartă tot timpul, o pisică din rasa Selkirk Rex este, de fapt, foarte prietenoasă, tolerantă și inteligentă. Își are originile în SUA și, până azi, este singura rasă de pisici din lume denumită după un om. Constituția ei, departe de a fi atletică, îi permite totuși să facă salturi impresionante și să se joace timp îndelungat. Este o pisică energică și răbdătoare cu copiii și cu câinii și, deseori, se ține scai după tine până obține ceea ce-și dorește. Și ce-și dorește cel mai adesea, dacă nu un plic cu mâncare gustoasă?

Nu am spus nimic despre aspectul fizic, dar e timp și pentru asta. Selkirk Rex se remarcă prin părul cârlionțat și moale, care i-a adus și porecla de „pisica cu blană de oaie”. Dar, tot miau spune când simte nevoia să comunice, în ciuda înfățișării sale.

Norvegiana de pădure

Întrece multe rase de pisici la eleganță, datorită aspectului său regal și blănii bogate. La vârsta maturității, pisicile din rasa Norvegiana de pădure întrec în talie pisicile obișnuite. Au corpul lung și musculos, construit în jurul unei strucuturi osoase solide. Capul este lung și triunghiular, privirea pătrunzătoare ce deseori te poate vrăji. O calitate pe care, de altfel, o au mai toate pisicile.

După cum îi spune și numele, această rasă de pisici provine din Scandinavia și se crede că s-a răspândit în Europa în urmă cu circa 1.000 de ani, datorită vikingilor. Când vine vorba de hrana pisici, Norvegiana de pădure adoră mâncarea umedă și mâncarea uscată premium.

Albastru de Rusia

Cu o inteligență peste medie, pisicile din rasa Albastru de Rusia excelează și la capitolul frumusețe fizică. De aceea este o rasă extrem de iubită de oameni. Corpul elegant și grațios, picioarele lungi și subțiri, ochii verzi și jucăuși și blana argintie și moale sunt atributele care fac din această felină un companion preferat în familie.

Curiozitatea excesivă, însă, o determină să exploreze zone din casă în care poate nu-i este permis să intre, dar cine se poate supăra pe o asemenea minunăție blănoasă?

Siberiana de pădure

Dacă s-ar întocmi un clasament al gingășiei, Siberiana de pădure ar fi în top 3 rase de pisici din lume. Nu ai cum să nu te topești de tot când privești în ochi această pisică, dar, dacă printr-o minune acest lucru nu se întâmplă... așteaptă să vezi cât de atașată poate să fie de tine! ADN-ul pisicilor din această rasă le face mari iubitoare de mișcare și ieșiri în aer liber. Le place să se cațere și să sară de colo-colo, sunt curioase și învață de mici să exploreze toate zonele din casă și din jurul ei.

Un mare atu al rasei este lipsa bolilor ereditare specifice. Acest lucru nu se aplică și în cazul încrucișării cu alte rase, de aceea este indicat să alegi un exemplar de rasă pură. Din dieta pisicii din rasa Siberiană de pădure nu trebuie să lipsească hrana uscată și hrana umedă cu proteine din belșug.

Siameza

Definiția eleganței și grației, pisica Siameză este una dintre cele mai populare în rândul posesorilor de animale de companie. Talia medie, corpul lung și zvelt, picioare suple și puternice fac din Siameză atletul perfect. Capul, cu urechile mari și alungite și botul grațios, este dominat de linii fine precum un machiaj delicat. Ochii de forma migdalei sunt pătrunzători și, dacă îi privești îndelung, o să te pierzi în albastrul lor.

Siameza este una dintre rasele de pisici inteligente care pot fi antrenate să facă diverse lucruri aparent inaccesibile pisicilor, cum ar fi să meargă la pas. Pisica cere multă afecțiune și mâncare din belșug, așa că, oricât de tentat ai fi să-i oferi o gustare delicioasă din gama recompense pisici, nu exagera cu astfel de răsfăț culinar. Siamezele au tendința de a mânca până nu mai pot merge, dar structura lor osoasă și musculară nu e construită pentru a susține o greutate în exces.

American Curl

Este o rasă de dată recentă, primele exemplare, de origine necunoscută, fiind semnalate în 1981 în California. Chiar și așa, American Curl a reușit să câștige dragostea și respectul oamenilor de pe toate continentele. Cu un scor de 1,56 obținut prin metoda Golden Ratio, pisica din rasa American Curl impresionează prin liniile fine și fața luminoasă.

Foarte prietenoasă cu toți cei ai casei, pisica se simte bine în familiile mari, cu copii. Fire jucăușă și curioasă, American Curl are o mare pretenție din partea ta: să-i menții blana curată și să arăți grijă sporită toaletei sale.

Manx

Natura a fost darnică, dar și îngăduitoare cu această rasă de pisici. Chiar dacă îi lipsește coada, pisica Manx compensează la capitolul drăgălășenie, fiind capabilă de legături de durată cu oamenii. Extrem de jucăușă și sociabilă, Manx necesită și multă atenție din partea omului. Răsplata va fi înzecită.

Cu un scor de 1,59 stabilit prin metoda Golden Ration, rasa Manx poate fi ușor confundată cu rasa British Shorthair. Doar că picioarele acestor pisici sunt scurte și puternice, iar cele din spate sunt ușor mai lungi decât cele din față. Crezi că poți observa asta când tentația irezistibilă este să o privești doar în ochi?

Descoperă și mai multe rase de pisici

Pentru a descoperi și restul raselor de pisici mari, mici, pufoase, cu blana lungă sau scurtă și de diferite culori: gri, negre, albe, tigrate sau portocalii, te invităm să explorezi Librăria de rase de pisici. Vei descoperi caracterisiticile unice de personalitate ale fiecărei rase, informații despre nutriție, sănătate și mod de îngrijire corespunzător.

Articol susținut de Purina.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni