• PRO TV
  • Puya, dezvăluiri cumplite despre consumul de substanțe ilegale: „Te durea totul”

Puya, dezvăluiri cumplite despre consumul de substanțe ilegale: „Te durea totul”

Puya, dezvăluiri cumplite despre consumul de substanțe ilegale: „Te durea totul”

Dragoș Gărdescu, așa cum este trecut în buletin, a devenit celebru în lumea muzicii românești la începutul anilor '90, când a înființat trupa „La Familia”, alături de Tudor Șișu. În 2003, colegul lui Puya a fost condamnat la închisoare pentru trafic și consum de droguri, un subiect sensibil pe care artistul l-a comentat în cadrul podcast-ului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.

Gallery

​Puya se numără printre cei mai cunoscuți și apreciați artiști din showbiz-ul românesc, are o familie superbă și mult succes la public, însă puțini sunt cei care știu prin ce situații dramatice a trecut de-a lungul timpului. Crescut în cartierul Sălăjan din București, Dragos Gărdescu a văzut și auzit multe încă de la o vârstă fragedă, mai ales în ceea ce privește problema consumului de substanțe ilegale.

În cadrul podcastului amintit anterior, Puya a vorbit despre situația celor care au luat calea drogurilor și care, din păcate, s-au stins din viață. Cunoscuți sau străini, mulți cădeau pradă unui drog foarte cunoscut la vremea respectivă, heroina, care făcea ravagii mai ales în rândul tinerilor.

„Cel mai răspandit drog era heroina (în cartierul Sălăjan), pentru că devii foarte ușor dependent. Și foarte mulți nu știau ce… Nu văzuseră în viața lor un dependent. Din distracție, deveneau dependenți. La o săptămână, era sevrajul. Te dureau foarte rău oasele, te durea totul. Era tot timpul într-o priză, se duceau să își ia. Chestia asta s-a desfășurat foarte mult timp, până la un moment dat, când cred că, probabil, din cauza unor razii mai mari, au început să ia din dealeri.

Oamenii s-au și prins, văzând ce efecte au asupra oamenilor. Atunci toți încercau să scape. (…) Anii ’90, da. Pur și simplu nu știau ce o să-i aștepte după aceea. Cei care se ocupă cu prevenția ar trebui să intruiască oamenii, să știe (...) La un moment dat, mă duceam la multe înmormântări. Prieteni, oameni de vârsta mea. Sincer să fiu, nu îți venea să crezi. Așa s-a întâmplat. Am fost în decurs de câțiva ani la 5-6 înmormântări de oameni de vârsta mea, cu care am copilărit, care erau din cartier. Pur și simplu îți cedează organismul”, a povestit Puya.

Fratele artistului, Alexandru, a fost victima consumului de droguri. Acesta lucra, în anul 2012, la un service auto în Italia, iar din cauza unei supradoze s-a stins din viață. Puya a primit vestea cumplită prin telefon și spune că impactul consecințelor consumului de droguri l-a ținut departe de această lume.

„În primul rând, i-am văzut p-ăștia cum arătau. Arătau rău de tot și să vezi niște oameni care se degradează atât de mult, într-un timp atât de scurt, și care sunt în stare să facă orice pentru chestia aia…. Trăiesc doar pentru treaba asta. Nu are cum să nu te miște. Fratele meu a murit în Italia. Sunt exemple palpabile. Cred că foarte mulți care sunt curioși de domeniul ăsta nu au văzut cum arată niște oameni. Sunt și droguri asociate cu distracția”, a mai spus el.

Foto: Facebook/Puya

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni