• PRO TV
  • Un băiețel de 2 ani face calcule de clasa a treia. Internauții, fascinați: “Eu am scos calculatorul să verific cât fac 64:8”

Un băiețel de 2 ani face calcule de clasa a treia. Internauții, fascinați: “Eu am scos calculatorul să verific cât fac 64:8”

Un băiețel de 2 ani face calcule de clasa a treia. Internauții, fascinați: “Eu am scos calculatorul să verific cât fac 64:8”

Un toddler de numai 2 ani face senzație pe TikTok cu skils-urile lui în materie de matematica. Băiețelul face calcule la care uneori au probleme și copiii de clasa a treia. Micuțul nu doar că știe să calculeze înmulțiri și împărțiri, dar știe să le și scrie.

Peste 12 milioane de oameni s-au uitat la un clip în care micuțul face calcule diverse, uimind cu talentul său. “Este un geniu!”, este concluzia tiktok-erilor.

O tiktok-eriță a găsit o explicație: “Și fiul meu face la fel, este hiperlexic”. Părinții copilașului nu au confirmat însă acest lucru.

@devanlovesnumbers My 2years old genius❤️???#babygenius #smarttoddler #2yearsoldmathskills ♬ original sound - Baby DEV


Ce este hiperlexia? Cunoscută și sub denumirea de “sindromul Einstein”, “hiperlexia este un sindrom caracterizat prin faptul că copilul simte o imensă fascinație pentru litere sau cifre, pe lângă faptul că prezintă o capacitate avansată de citire pentru vârsta sa. Există copii care la vârsta de doi ani sunt deja capabili să înceapă să citească cuvinte”, scriu site-urile de specialitate.

@devanlovesnumbers

22 months old toddler is showing Math skills??

♬ original sound - Baby DEV

Micuțul, care are două clipuri încărcate pe TikTok făcând calcule, îi fascinează pe internauți, care fac haz de necaz.
“Și eu care încă folosesc degetele să fac calcule la 36 de ani!”
“Copilul meu la 4 ani nu-și amintește ce urmează după 12”.
“Eu am scos calculatorul să verific cât fac 64:8”.
“Copilul ăsta a fost profesor de matematică într-o viață anterioara”.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni