
Ființele cu care te înconjori oferă atâtea indicii despre personalitatea ta, încât e zadarnic să te comporți ca o „carte închisă”. Când vine vorba de animalele de companie, lucrurile sunt cât se poate de clare: dacă vrei să aduci un câine în casă înseamnă că ești, cel mai probabil, extrovertit și expansiv; dacă vrei pisică, ai toate trăsăturile unui om introvertit și cu niște anxietăți ce așteaptă vindecare. Asta spun oamenii de știință.
Cercetătorul australian Scott McGreal este de părere că oamenii sunt atraşi de animalele de companie care au trăsături de personalitate asemănătoare lor. Nu trebuie să studiezi comportamentul unui animal înainte de a-l aduce acasă, lucrurile care vă leagă în mod inconștient dictează, de fapt, alegerea. Fie că o faci din compasiune, din dorința de a găsi un suflet-pereche, un partener de joacă sau un confident, de obicei apelezi la un animal de companie ca să umpli niște goluri în viața ta. Iar el te va recompensa cu vârf și îndesat.
Actrița Carmen Tănase a fost mereu atrasă de ființele vulnerabile, în special de pisicile abandonate, de aceea casa ei e mai mereu plină de suflete în căutarea vindecării. Iar ele i-au oferit ceva ce puțini oameni reușesc. „Relația mea cu pisicle este specială, pentru că eu sunt extrem de înțelegătoare cu orice fac pisicile. Ele mă consideră de-a lor. Ori o soră mai mare, ori mama”, ne spune Carmen Tănase.
Recent, actrița din serialul CLANUL a distribuit, pe rețelele sociale, un clip amuzant din rutina alimentară a pisicilor sale - momentul când „mami” s-a întors de la cumpărături cu plicurile cu hrană pisici. „Ce om să fii să nu ai acasă un Felix? Doi, în cazul meu. Și ce mănâncă ei? Felix fantastic, cum altfel? Pentru că merită ce e mai bun, mai apetisant, mai gustos, mai hrănitor”. Vezi momentul mai jos!
View this post on Instagram
În general, oamenii care trăiesc înconjurați de alte ființe sunt mai fericiți. De ce? Pentru că se încarcă energetic și transferă, la rândul lor, energie pozitivă în jur. Posesorii de pisici au sesizat că felinele lor îi ajută să scape de stres și să vindece unele anxietăți de care suferă în momente tensionate. Pentru Rux și Opulență (Roxana Erdei), acesta este unul dintre adevărurile incontestabile pe care un iubitor de pisici le știe bine.
„Pisicile îți simt durerea și vin să te vindece când te doare ceva”, dezvăluie creatoarea digitală. „Sunt foarte comunicative, iar când nu le convine ceva… vei știi. Totodată, fiecare pisică este diferită, niciuna nu e la fel ca alta. Nu știi niciodată ce personalitate nimerești”, mai spune Rux.
Ea are acasă două: un motan de 13 ani, pe care-l iubește până la Lună și înapoi, și o pisicuță cam „ciudată”. „Încă nu o pot înțelege. Mai durează până aflu ce-i cu ea. E iubitoare doar cu motanul. În rest… cu nimeni”, mărturisește Rux și Opulență.
Cum reacționează blănoșii ei când primesc hrana umeda de pisici? Avem dovada video mai jos.
View this post on Instagram
Pentru creatoare digitală, să aibă pisici e mult mai ușor și mai terapeutic decât să dețină un câine. „Motanul meu e obsedat de câini și mi-am dat seama că trebuie să adopt un câine pentru el (râde). Îi adoră”, mai spune Rux și Opulență. În opinia sa, felinele sunt mult mai independente și necesită mai puțină îngrijire. Specialiștii îi dau dreptate și mai adaugă ceva: pisicile sunt preferate de persoanele non-conformiste, care au tendința de a contesta autoritatea.
Dacă „a defini înseamnă a limita”, atunci nu poți susține că pisicile sunt așa sau altfel. În realitate, ceea ce le definește este un carusel de emoții și trăiri, care seamănă foarte mult cu cele prin care treci tu de-a lungul zilei. O pisică poate fi curioasă, dar și indiferentă; profitoare, dar și iubitoare; leneșă, dar și acrobată; egoistă, dar și prietenoasă; mâncăcioasă, dar și foarte mâncăcioasă. N-ar refuza niciodată produsele din gama recompense pisici.
„Cred că pisicile au toate caracteristicile enumerate, tocmai pentru că niciuna nu seamănă cu cealaltă. Câinii, de pildă, au trăsături comune, obiceiuri comune. Pisicile nu. Sunt independente, tandre - atunci când au ele chef, amuzante... sau ciufute, insistent curioase. Pot fi și mâncăcioase, dar asta nu este o trăsătură definitorie.
Mai pot fi extrem de amuzante, nebune de-a dreptul uneori, rele câteodată. Era o glumă foarte bună și foarte adevărată: îmi plac pisicile mai mult decât câinii, pentru că ele nu pot aparține niciodată unui polițist. Cam așa e. E greu să dresezi o pisică, ea face doar ce, când și cum vrea ea. Sunt ființe inteligent libere”, ne spune actrița Carmen Tănase.
Animalele de companie nu sunt simple elemente de decor sau capricii temporare. Sunt ființe care pot dezvolta un atașament incredibil față de om. Pisicile pot suferi, pot iubi și dezvolta relații puternice cu cei ai casei. Important este să înveți să trăiești în compania lor și să le înțelegi nevoile. De regulă, atunci când oferi căldură și iubire, vei primi același lucru înapoi.
Articol susținut de Purina.