• PRO TV
  • Mesajul postat de Angelina Jolie pe fondul conflictului israeliano-palestinian a stârnit revoltă printre internauți: „Să-ți fie rușine”

Mesajul postat de Angelina Jolie pe fondul conflictului israeliano-palestinian a stârnit revoltă printre internauți: „Să-ți fie rușine”

Mesajul postat de Angelina Jolie pe fondul conflictului israeliano-palestinian a stârnit revoltă printre internauți: „Să-ți fie rușine”

Angelina Jolie a postat recent un mesaj pe contul de Instagram pe fondul conflictului actual dintre Israel și Hamas. Timp de 20 de ani, starul de la Hollywood a colaborat cu Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați și a militat pentru sprijinirea persoanelor strămutate cu forța în întreaga lume.

Gallery

Ea s-a alăturat organizației în 2001 ca ambasador al bunăvoinței ONU, iar în 2012 a fost numită trimis special. Anul trecut, actrița a renunțat la rolul său în cadrul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR). Ea a declarat la momentul respectiv că dorește să abordeze un set mai larg de probleme umanitare, potrivit The Hollywood Reporter.

Recent, Angelina Jolie a făcut o declarație pe fondul războiului dintre Israel și Hamas, aflat în plină desfășurare.

Actrița laureată cu premiul Oscar a postat următorul mesaj pe contul de socializare, acolo unde are peste 14,6 milioane de urmăritori:

„La fel ca milioane de oameni din întreaga lume, mi-am petrecut ultimele săptămâni fiind dezgustată şi furioasă din cauza atacului terorist din Israel, a morţii atâtor civili nevinovaţi şi m-am întrebat cum să ajut cel mai bine. Şi eu mă rog pentru întoarcerea imediată şi în siguranţă a fiecărui ostatic şi pentru familiile care poartă durerea inimaginabilă a uciderii unei persoane dragi. Mai presus de toate, pentru copiii ucişi şi pentru numeroşii copii rămaşi acum orfani. Ceea ce s-a întâmplat în Israel este un act de teroare. Dar acest lucru nu poate justifica vieţile nevinovate pierdute prin bombardarea unei populaţii civile din Gaza care nu are unde să se ducă, nu are acces la hrană sau apă, nu are posibilitatea de a fi evacuată şi nici măcar dreptul fundamental al omului de a trece o graniţă pentru a se refugia.

Pentru că lucrez de 20 de ani cu refugiaţii, mă concentrez asupra persoanelor strămutate din cauza violenţei în orice context. Gaza are o populaţie de peste 2 milioane de oameni (jumătate dintre ei sunt copii), care au trăit sub o blocadă severă timp de aproape două decenii, pe lângă decenii de strămutare şi apatridie. Cele câteva camioane cu ajutoare care intră reprezintă o fracţiune din ceea ce este necesar (şi care era livrat zilnic înainte de conflictul actual), iar bombardamentele provoacă zilnic noi nevoi umanitare disperate. Refuzul de a acorda ajutor, combustibil şi apă pedepseşte colectiv un popor. Umanitatea necesită o încetare imediată a focului. Vieţile palestinienilor şi israelienilor, şi vieţile tuturor oamenilor la nivel global, contează în egală măsură”.

Actrița în vârstă de 48 de ani a adăugat că a donat pentru a sprijini activitatea organizaţiei „Medici fără Frontiere” și că urmărește îndeaproape activitatea acestora.

Mesajul postat de Angelina a stârnit revoltă în rândul internauților, mulți dintre ei reproșându-i actriței că nu cunoaște istoria celor două state și că nu era momentul să fie neutră.

„Joci la sigur! Sunt dezamăgit de tine! Ți-am dat unfollow”;

„20 de ani de muncă pentru refugiați și tot nu poți numi asta genocid? Dezamăgitor!”;

„Îmi pare rău, dar unfollow imediat. Nu este momentul să fii neutră!”;

„Îmi pare rău, dar tot ce ai spus este corect cu excepția atacului terorist din Israel. De ce nu se numește terorism și când Israelul ataca Palestina?”;

„Dacă ești alături de Ucraina, ar trebui să fii alături și de Gaza (Palestina). E aceeași durere, aceeași nedreptate”;

„Știi adevărul și totuși le iei partea? Educă-te! Citește istoria”;

„Tu ar trebui să fii un exemplu pentru noi toți…foarte dezamăgit de poziția ta”;

„Aceasta este o postare dezamăgitoare din partea cuiva care pretinde că este devotat umanității, Ați văzut statisticile? Ați văzut imaginile? Cu toate acestea, vă plimbați pe lângă ele și nu le numiți pentru ceea ce sunt?! Este un genocid. O epurare etnică de proporții masive. Este rău. Este bolnav. Este dincolo de cruzime. Este ură. Acei 20 de ani de muncă pentru refugiați și asta e tot ce puteți spune? Chiar așa? Îmi pare rău, dar nu. Sunt profund dezamăgit de acest lucru. Mă așteptam la mult mai mult de la tine”;

„Să-ți fie rușine! Îndrăznești să menționez terorism, dar nu menționezi niciodată genocidul care se întâmplă în Gaza. Atât de uman din partea ta”;

„Noi nu respectăm nicio declarație neutră! Declarațiile neutre sunt inumane. Ți-ai dezamăgit în mod deosebit fanii arabi, Angelina! Ne-ai dezamăgit pe noi și ai dezamăgit omenirea. Mai bine ai fi rămas mută”;

„Nu este momentul să fii neutră, este o situație de genul alb sau negru. Israelul a ocupat Palestina, le-a luat pământul, le-a luat casele, fermele, tot.... Nu numai că le-au luat libertatea, drepturile și viețile, dar sunt peste 75 de ani de când Israelul dezumanizează palestinienii, îi ucide, îi torturează. Închisorile Israelului sunt pline de palestinieni nevinovați”;

„2,2 milioane de ființe umane au trăit într-o închisoare în aer liber (Gaza)”;

„Ce rușine! Aproape 20 de ani de când lucrezi cu refugiații și tot nu poți spune că este un genocid? Unde îți este umanitatea?”, sunt doar câteva dintre mesajele postate de internauți pe contul de Instagram al Angelinei Jolie.

Fotografii: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni