• PRO TV
  • Filmul evenimentelor în asasinarea lui Adrian Kreiner. Ce este forma de tortură ”legătura Arbatachar”, pe care au aplicat-o criminalii victimei

Filmul evenimentelor în asasinarea lui Adrian Kreiner. Ce este forma de tortură ”legătura Arbatachar”, pe care au aplicat-o criminalii victimei

Filmul evenimentelor în asasinarea lui Adrian Kreiner. Ce este forma de tortură ”legătura Arbatachar”, pe care au aplicat-o criminalii victimei

Polițiștii au stabilit, pe zile și ore, cum s-au derulat evenimentele în cazul atacului omului de afaceri Adrian Kreinei din Sibiu, care s-a soldat cu moartea victimei la scurt timp.

Astfel, conform oradesibiu.ro, pe 4 noiembrie, patru bărbați și o femeie, din Timiș, ajung la Sibiu și își închirioază un apartament Şelimbăr, unde stau trei nopți.

După ce a preluat apartamentul închiriat de la proprietar, suspecta și șoferul au părăsit municipiul Sibiu cu autoturismul cu care veniseră, lăsându-i în apartamentul închiriat pe cei trei suspecți”, a declarat procurorul criminalist Valentin Florescu.


”Cei trei suspecţi au rămas în apartament până în jurul orelor 00.00 ale zilei de 05.11.2023, când au plecat pe jos spre strada Moldoveanu, unde locuia victima. În jurul orei 00.30 minute, cei trei suspecți au sărit gardul și au pătruns în imobilul nelocuit cu nr. 11, situat vis-a –vis de locuința victimei și apoi au urcat în podul imobilului, pe o scară laterală. Din acel moment și până în noaptea de 06.11.2023, suspecții au supravegheat locuința victimei la intervale diferite de timp, având și perioade în care au părăsit imobilul pentru a merge să cumpere diferite produse alimentare”, a mai precizat procurorul criminalist.

În dimineața zilei de 6 noiembrie, cei trei au pătruns pe proprietatea omului de afaceri. Din garaj, suspecții au intrat direct în casă, unde, la parter, în living, se afla victima, care probabil adormise pe canapea.

În locuință, victima a fost legată de mâini și de picioare, în mod solidar în poziție de barcă, astfel încât orice mișcare a oricărui membru să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul “legăturii de tip Arbatachar”. Acest este un mod de legare a victimei în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare”, a arătat procurorul criminalist.

După ce au amenințat-o pe fiica suspectului și au furat 16 ceasuri în valoare de 200 de mii de euro, suspecții au părăsit locuința și curtea victimei, în fugă, prin grilajul dizlocat al gardului. În timp ce poliția ajungea la fața locului, aceștia au ajuns la apartamentul din Șelimbăr, de unde au luat un taxi până în Deva. Cei trei criminali au dormit în mașină.

“În seara zilei de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre suspecți și suspecta au părăsit cu certitudine țara, în prezent desfășurându-se activități de localizare pentru cel de-al treilea supect, despre care există date și indicii că se află pe teritoriul României”, au mai spus anchetatorii.

Foto; Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni