• PRO TV
  • Două mame, două femei transgender și un model plus size. Ce a fost special la concursul Miss Universe din acest an

Două mame, două femei transgender și un model plus size. Ce a fost special la concursul Miss Universe din acest an

Două mame, două femei transgender și un model plus size. Ce a fost special la concursul Miss Universe din acest an

Competiția Miss Universe 2023 și-a stabilit câștigătoarea – Sheynnis Palacios din Nicaragua a fost desemnată cea mai frumoasă femeie din lume, însă concursul de anul acesta ne va rămâne în memorie din cu totul alte motive. Miss Univers 2023 a fost o ediție cu adevărat specială, dacă nu chiar una istorica: regulile concursului s-au schimbat, iar acum organizatorii au permis participarea femeilor căsătorite, divorțate, mamelor, transgender sau plus size.

Rikkie Valerie Kollé, Miss Țările de Jos, este un model de 22 de ani și o activistă pentru drepturile LGBTQIA+. Aceasta a vorbit despre mesajele pline de ură pe care le-a primit după ce a fost încoronată cea mai frumoasă femeie din Țările de Jos în iulie.

​Sursa foto: GETTY IMAGES

Acum își folosește conturile de pe rețelele de socializare pentru a împărtăși mesaje de încurajare persoanelor trans din întreaga lume. „Vă văd pe toți, vă iubesc pe toți. Și sper că putem rămâne puternici împreună”, a scris Kollé pe Instagram după ce a debutat la competiția Miss Univers.

Gallery

Marina Machete, de profesie însoțitoare de bord, în vârstă de 23 de ani, a fost încoronată Miss Portgalia în octombrie. Într-un videoclip distribuit pe contul ei de Instagram, aceasta s-a referit la victoria ei ca la un vis devenit realitate și a spus că speră să ajute oamenii să accepte femeile transgender. „Ca femeie trans, am trecut prin multe obstacole pe parcurs. Dar, din fericire, și mai ales cu familia mea, dragostea s-a dovedit a fi mai puternică decât ignoranța”, a spus ea.

Miss Colombia, Camila Avella, este prima concurentă căsătorită din istoria concursului. Aceasta este și mămică.

Miss Nepal a făcut senzație în probele preliminare ale concursului de frumusețe Miss Universe 2023. În vârstă de 22 de ani, Jane Garret este prima femeie plus size din istoria competiției, iar reacțiile fanilor au fost cât se poate de pozitive.
În campania ei, Miss Nepal și-a propus să schimbe stereotipurile de frumusețe și să demonstreze că femeile sunt frumoase, indiferent de numărul de kilograme. “Ca femeie voluptoasă care nu se încadrează în tiparele acceptate de frumusețe, sunt aici să reprezint toate femeile. Nu există doar un singur fel de frumusețe”, spune Jane Garret.

“În urmă cu câțiva ani eram o persoană care nu avea încredere în sine, lipsită de stimă. Acum mă iubesc, iar pentru mine asta înseamnă succesul!”, mai spune Miss Nepal.

Organizația Miss Univers și-a schimbat regulile pentru a permite concurenților transgender în 2012. În 2018, Miss Spania Ángela Ponce a devenit prima concurentă trans din competiție.

În octombrie 2022, antreprenoarea thailandeză transgender Anne Jakrajutatip a achiziționat Miss Universe Organization de la IMG. Sub proprietatea lui Jakrajutatip, concursul Miss Univers și-a revizuit regulile, permițând mamelor, persoanelor căsătorite și divorțaților să concureze.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni