• PRO TV
  • Bookzone, editura cu cea mai rapidă ascensiune din România, anunță că nu va fi prezentă la Târgul Gaudeamus!

Bookzone, editura cu cea mai rapidă ascensiune din România, anunță că nu va fi prezentă la Târgul Gaudeamus!

Bookzone, editura cu cea mai rapidă ascensiune din România, anunță că nu va fi prezentă la Târgul Gaudeamus!

După ce a atras un număr impresionant de vizitatori în edițiile precedente prin bestsellerurile publicate, dar și prin numele cunoscute care și-au lansat cărțile la stand, Bookzone a anunțat cu regret pentru cititori că nu va participa în acest an la târgul offline de carte organizat la Romexpo.

Care este motivul absenței?
“Motivele sunt cât se poate de simple: lipsa de transparență a organizatorilor, ambiguitatea condițiilor de departajare și discrepanța dintre relevanța editurilor din piață și modul de expunere al standurilor.
În opinia noastră, criteriul de departajare prezentat în condițiile de participare, nu este un criteriu obiectiv pentru garantarea accesului liber la spațiile din zona ”0”, întrucât descurajează noii intrați pe piață. Fapt ce este amendat de Legea Concurenței 21/96.
Pentru a ne revanșa totuși atât față de cititori, cât și față de autori, am pregătit cel mai mare târg online organizat pe Bookzone, cu oferte extraordinare la cărțile tuturor editurilor din România, cărți cu autograf de la majoritatea autorilor români contemporani, indiferent de editura de la care provin, plus transport redus sau chiar gratuit”, a spus Florin Enceanu, Director General Bookzone.
Alte edituri din România, care sunt în top 50 jucători pe piață, au ales să facă același gest și să se retragă de la Târgul Gaudeamus.


Ce spune legea Consiliului Concurenței?
Conform art. 6 din Legea nr. 21/1996 – Legea Concurenței, ”este interzisă folosirea în mod abuziv de către una sau mai multe întreprinderi a unei poziții dominante deținute pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia. Aceste practici abuzive pot consta în special în: [...] c) aplicarea în raporturi cu partenerii comerciali a unor condiții inegale la prestații echivalente, creând astfel acestora un dezavantaj concurențial; [...]”.


Cine este Bookzone?
Editura s-a înființat în 2016, iar în doar 5 ani de la înființare, a ajuns în top 5 edituri din România datorită stilului diferit și fresh de a aborda piața editorială.
Conform datelor de bilanț, Editura Bookzone are cea mai rapidă ascensiune din piața de carte din România.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni