• PRO TV
  • Biserica Anglicană din București a fost gazda înregistrărilor sonore pentru documentarul „Tovarășu'”. Când apare producția despre România comunistă

Biserica Anglicană din București a fost gazda înregistrărilor sonore pentru documentarul „Tovarășu'”. Când apare producția despre România comunistă

Biserica Anglicană din București a fost gazda înregistrărilor sonore pentru documentarul „Tovarășu'”. Când apare producția despre România comunistă

Corul Vox Medicalis a înregistrat coloana sonoră a documentarului „Tovarășu'” în clădirea Bisericii Anglicane din București.

„Este o sesiune de înregistrari despre Ceaușescu pentru coloana sonoră a unui film despre România comunistă și ascensiunea lui la putere și evoluția din tinereța să și până la sfârșit. Împreună cu colegele mele dirijor am stabilit împreună ce piese să lucrăm care să fie reprezentative pentru cele 2 momente în care să fie acest moment coral. O lucrare este cu temă mortuală, iar cealaltă este un cântec patriotic din anii 60-70 vă fi recunoscută dde către telespectatori”, a declarat Tudor Ionescu, Manager Corul Vox Medicalis, potrivit Știrile PRO TV.

Repetițiile pentru producția care va avea premiera luna viitoare pe platforma VOYO au durat mai bine de 2 săptămâni.

Documentarul „Tovarășu'” va avea trei părți care vor prezenta viața fostului președinte Nicolae Ceaușescu, din copilărie și până la moarte.

Realizatorii documentatrului au vorbit cu oamenii care l-au cunoscut pe dictator și au reconstituit unele dintre cele mai importante evenimente din viața lui. Unul dintre acestea e întâlnirea cu Regina Marii Britanii, în 1970.

„Ideea documentarului despre Ceaușescu s-a conturat în urmă cu aproape 4 ani. Am mai făcut documentare despre personalități de renume din România, precum regina sau regele. Dar am realizat că una dintre cele mai influente personaje ale secolului douăzeci este Nicoale Ceașusescu, că ne place sau nu, el face parte din istorie acestui popor. Documentarele sunt alcătuite din atât de multe elemente și implică mulți oameni, o echipă internațională, așa că am spus să găsim o modalitate de a descoperi muzica pe care să o folosim în documentar”, a declarat John Florescu, producătorul documentarului.

Documentarul a fost filmat în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și România. Prima parte va fi lansată la începutul lunii decembrie pe platforma VOYO.

 

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni