• PRO TV
  • Cum au afectat-o pe Rona Hartner scandalurile în care a fost implicată de-a lungul anilor. „Nu sunt mai puternică decât alții”

Cum au afectat-o pe Rona Hartner scandalurile în care a fost implicată de-a lungul anilor. „Nu sunt mai puternică decât alții”

Cum au afectat-o pe Rona Hartner scandalurile în care a fost implicată de-a lungul anilor. „Nu sunt mai puternică decât alții”
Sursa: Facebook

Rona Hartner a murit la vârsta de 50 de ani, după o luptă grea cu o boală nemiloasă - cancerul la plămâni. Cu mai puțin de o lună înainte de a muri, actrița s-a confesat admiratorilor ei, cărora le-a mărturisit cum au afectat-o scandalurile în care a fost târâtă de-a lungul vieții.

Marile obstacole din viața mea, care mi-au apărut - scandalul cu Vadim, toate alea - au făcut ca voi, oamenii, să mă cunoașteți mai bine. După care, încercările astea cu cancerul au făcut ca eu să fiu, prin harul lui Dumnezeu, ținută așa în brațe, în mijlocul focului, și să mă plimb pe acolo cu îngerii păzitori”, spunea Rona Hartner într-un clip postat pe Facebook la sfârșitul lunii octombrie.

În 1999, Rona Hartner a fost implicată într-un scandal public demarat de Corneliu Vadim Tudor. Fostul președinte al PRM a acuzat-o pe actriță că a întreținut relații intime cu președintele de atunci al României, Emil Constantinescu. Vadim susținea că deține chiar și un jurnal intim al actriței, în care aceasta oferea detalii despre aventura cu președintele.

Mulți ani mai târziu, în 2010, Rona Hartner a recunoscut că scandulul cu Vadim a fost o înscenare realizată la inițiativa politicianului, pentru a face reclamă Partidului Românie Mare.

Tocmai avusesem mare succes cu un film în Franța și secretarul lui Corneliu Vadim Tudor mi-a propus să mă facă vedetă în România. Iar pe 8 ianuarie 1999, am aflat de la televizor că scrisesem un jurnal intim, în care spuneam că sunt amanta președintelui. Bineînțeles, jurnalul era inventat”, spunea Rona Hartner în revista The One.

Gallery

A divorțat în 2021

Rona Hartner a fost căsătorită un an și jumătate cu Herve Camilleri, om de afaceri francez pasionat de muzică. Cei doi s-au căsătorit în octombrie 2019 și au divorțat în 2021, „în mijlocul pandemiei”. Separarea a afectat-o mult pe Rona, care era nevoită din nou să-și reseteze viața.

După divorț, care era la doar doi ani de la primul cancer, a mai fost o perioadă dificilă. După care m-am trezit cu un proces cu fostul soț, care a durat tot anul trecut și m-a afectat foarte enorm. După procesul cu fostul soț mă trezesc cu un cancer 4 (în stadiul 4 - n. red.)”, s-a confesat Rona Hartner.

Citește și: Cât de frumoasă a fost Rona Hartner în tinerețe

Bolnavă de cancer la plămâni și la creier

Rona Hartner suferea de mulți ani de cancer la plămâni și la creier. Actrița a dezvăluit că a aflat în iulie 2023 că are cancer la plămâni în stadiul 4, cu metastaze.

La mine, în momentul de față, este ziua și încercarea. Tocmai vă anunțam că voi veni la Tulcea, la concert, cu Ovidiu Lipan. Azi m-am dus până la Paris, la un doctor specialist care mi-a dat un foarte mare tratament, trebuie să-l fac împreună cu chimioterapia despre care o să aflu peste două zile ce este exact și acest domn doctor mi-a zis că îmi interzice să urc pe scenă”, a spus Rona Hartner pe contul ei de Facebook.

Actrița a dezvăluit că, înainte de a se opera la plămâni, Iisus i-a apărut în vis și i-a spus că îi va fi alături în această încercare grea.

Iisus mi-a zis: voi fi cu tine! Eu știu că fraza asta este foarte puternică. Iar în momentul ăla chiar am avut o viziune. Înainte să fiu în anestezie, l-am văzut pe Iisus care, pur și simplu, m-a sărutat pe obraz. Buzele lui Iisus sunt destul de frumos făcute și foarte cărnoase așa și o privire foarte plăcută. M-a sărutat pe obraz și, pe urmă, a pus capul pe umărul meu”, a dezvăluit Rona Hartner, care era să moară în urma acelei intervenții.

Se pare că mulți doctori l-au văzut pe Iisus sau pe Dumnezeu cum a venit din cer și a participat la operații foarte grele, mai ales pe creier”, a mai spus Rona. 

La 23 noiembrie 2023, Rona Hartner a murit. De mulți ani se lupta cu cancerul.

Cine a fost Rona Hartner

Rona Hartner s-a născut pe 9 martie 1973 în București. Actriță de film, cântăreață și compozitoare, Rona Hartner este de origine germană (tatăl) și română (mama). Din 1979 până în 1991, Rona Hartner a învățat la şcoala germană din București.

În 1991 a început studiile la Școala de Muzică Titu Maiorescu, iar din anul 1992 a studiat la Academia de Teatru și Film din București.

Patru ani mai târziu, regizorul francez Tony Gatlif i-a acordat rolul principal în filmul Gadjo dilo - Străinul nebun, care s-a filmat în România. Pentru această prestație, Rona a primit Leopardul de aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

În anul 1996 a evoluat cu succes în co-producția franco-română Asfalt-Tango, regizată de Nae Caranfil.

Rona Hartner a plecat în Franța în anul 1997, unde a jucat în thrillerul Nekro, regizat de Nicolas Masson. În 1998 a revenit în țară pentru a juca în filmul Dublu extaz al lui Iulian Mihu.

Fotografii: Rona Hartner Facebook/Agepres

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni