• PRO TV
  • În ce țară s-ar fi ascuns Cătălin Cherecheș. Avocatul său îl sfătuiește să se predea

În ce țară s-ar fi ascuns Cătălin Cherecheș. Avocatul său îl sfătuiește să se predea

În ce țară s-ar fi ascuns Cătălin Cherecheș. Avocatul său îl sfătuiește să se predea

Cătălin Cherecheș a fugit din țară vineri dimineață, la ora 7.49, prin Vama Petea. Primarul municipiului Baia Mare, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire, a folosind actul de identitate al unui văr, au anunţat sâmbătă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. După 4 zile de căutări, au apărut informații precum că edilul s-ar afla pe o insulă din Italia.

Primarul Cătălin Cherecheş ar fi ajuns, conform unor surse neconfirmate oficial, în Italia, scrie adevarul.ro.

Se presupune că primarul se ascunde pe insula italiană Pantelleria, aflată la 100 de kilometri sud de Sicilia, în mijlocul Mării Mediterane. Cu ceva timp în urmă, Cherecheş și-ar fi manifestat intenția de a cumpăra aici un imobil. Ipoteza este susținută de informația că edilul are rezidență în Italia și Austria și că ar avea rude apropiate în regiunea Milano.

Avocatul primarului Cătălin Cherecheș, Răzvan Dosneanu, a declarat pentru sursa menționată mai sus că: „Nu poate confirma faptul că domnul Cătălin Cherecheș se află în Italia”

Gallery

​Legat de proces, avocatul a spus ce urmează să se întâmple: „În data de 7 decembrie 2023 este fixat termen la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru soluționarea cererii de strămutare depusă anterior pronunțării deciziei din apel de la Curtea de Apel Cluj. Dacă se admite strămutarea, hotărârea din apel este anulată și se rejudecă procesul”.

Răzvan Dosneanu a mai spus că-l sfătuiește pe clientul său să se predea. În caz contrar, misiunea lui de apărare devine mai complicată. 

Pe parcursul mandatului său de primar, Cătălin Cherecheș a lansat în mediul online mai multe fraze prin care își arată caracterul. Orice s-ar întâmpla, el spune că nu se dă bătut. 

„Viața este ca mersul pe bicicletă sau pe trotinetă, pentru a-ți menține echilibrul trebuie să te miști în permanență, zicea Albert Einstein. Cred cu tărie că determinarea care mă caracterizează, faptul că mereu merg înainte, oricât de dificil ar fi drumul, mă ajută să nu fiu doborât de greutățile care se ivesc pe drum. Merg tot înainte, cu încredere și cu Dumnezeu în suflet”, spunea el. 

Oamenii legii au stabilit că primarul din Baia Mare și-a pregătit fiecare mișcare după ce a aflat că urmează o hotărâre de condamnare. Faptul că a trecut atât de ușor cu un taxi și cu buletinul unei rude prin filtrul vameșilor, ridică semne de întrebare. 

Potrivit presei locale, mama primarului ar fi părăsit țara cu câteva zile înaintea condamnării acestuia. Viorica Cherecheș, fost deputat, l-ar fi ajutat pe fiul ei să transporte sute de mii de euro în Germania, pe parcursul a mai mulți ani, scrie publicația de investigații defapt.ro. Banii au fost depozitați în casa surorii sale, într-un seif. Informația apare în decizia judecătorească prin care lui Cherecheș i se confiscă peste 2,5 milioane de lei. 

După fuga lui Cătălin Cherecheş în străinătate, a fost demis şefului Poliţiei de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu, transmit stirileprotv.ro. Totodată, a fost demis şi şeful IPJ Maramureş.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni