• PRO TV
  • Știrile PRO TV, Știrile din Sport, România, te iubesc!, iLike IT și Doctor de bine aplică principiile de sustenabilitate ALBERT!

Știrile PRO TV, Știrile din Sport, România, te iubesc!, iLike IT și Doctor de bine aplică principiile de sustenabilitate ALBERT!

Știrile PRO TV, Știrile din Sport, România, te iubesc!, iLike IT și Doctor de bine aplică principiile de sustenabilitate ALBERT!

Știrile PRO TV, România, te iubesc!, iLike IT și Doctor de bine sunt noile producții PRO TV certificate ALBERT, inițiativa Asociației Academiei Britanice de Film și Arte Teatrale (BAFTA) care promovează sustenabilitatea mediului în audiovizual și film, în timp ce Știrile din Sport sunt în curs de acreditare.

Încă din 2011, această inițiativă sprijină membrii săi din industrie în lupta împotriva impactului negativ asupra mediului, dar și în misiunea lor de a dezvolta conținut care este compatibil cu un climat sustenabil.

Echipele de producție au luat măsuri care limitează acțiunile ce au efecte nocive asupra mediului, iar printre ele se numără folosirea bateriilor reîncărcabile pentru echipamente, utilizarea luminilor cu un consum redus de energie (tip LED) și alimentarea studiourilor cu energie 100% verde, provenită din surse regenerabile. Pe lângă toate acestea, aceste producții dispun de o garderobă dedicată, iar piesele vestimentare sunt refolosite. Echipa de styling achiziționează articole de îmbrăcăminte cu standarde sustenabile, iar garderoba include haine realizate din materiale organice sau cu certificare „fairtrade”.

De asemenea, fiecare producție abordează teme legate de sustenabilitate, protecția mediului și schimbările climatice. Mai mulți membri ai echipelor de producție au participat la training-urile oferite de asociație, Albert Sustainable Production Training & Albert Editorial Training, pentru o mai bună înțelegere a principiilor de sustenabilitate aplicate.

Nu în ultimul rând, amprenta de carbon pentru fiecare producție în parte este calculată, iar emisiile de CO2 sunt compensate. Pentru a reduce numărul deplasărilor în țară, implicit transportul și emisiile asociate, anumite materiale sunt filmate de echipele locale de Știri.  

În timp ce Știrile din Sport sunt în curs de acreditare, Știrile PRO TV, România, te iubesc!, iLike IT și Doctor de bine continuă să implementeze acțiunile necesare pentru a-și păstra certificarea ALBERT.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni