• PRO TV
  • „O bătaie de joc!” Locuitorii din Târgu Mureș, revoltați din cauza bradului din materiale textile instalat în oraș

„O bătaie de joc!” Locuitorii din Târgu Mureș, revoltați din cauza bradului din materiale textile instalat în oraș

„O bătaie de joc!” Locuitorii din Târgu Mureș, revoltați din cauza bradului din materiale textile instalat în oraș

În acest an, locuitorii din Târgu Mureș au un brad deosebit de sărbători. Primăria a dispus montarea unui pom din materiale textile în zona Ceasului cu Flori din Piața Trandafirilor.

Pe un con de fier, o echipă de muncitori a plasat mai multe materiale, care arată ca niște preșuri. Bradul a fost instalat luni, 4 decembrie. Unii locuitori din Târgu Mureș s-au arătat indignați de această idee. Mulți au comentat negativ la pozele și filmările apărute în mediul online.

Gallery

„Gunoi cât casa, dar e bine că avem în centru brad din preșurile bunicii! O bătaie de joc continuă! Chiar cred că acele covoare nu merită o astfel de batjocură!”, a scris o persoană, care a adăugat și imagini cu maldăre de gunoi într-un cartier. 

„Bradul din pleduri/preșuri - Noua invenție la Târgu Mureș! „Felicitări” noii administrații! Anul trecut-brad din lemne, anul acesta-brad din pleduri/preșuri!”;

„Simbolul administrației, cârpe și presurii uzate...Nu mai știu....să plângem...sau să râdem??? Părinților, să nu duceți copiii lângă aceste cârpe, că va trebui să dați explicații la care nu veți avea un răspuns”.

Unii au făcut haz de necaz: 
„Donez covor folosit 4 ani jumate, în stare foarte bună”;

„O brad sfios, o brad sfios
Te-ai îmbracat cu pleduri...
Ai fost cândva așa frumos
Cu globuri ... mii de leduri!
O brad sfios ce caraghios
Te-ai îmbracat cu pleduri
O brad haios, o brad haios
Mă uit da' nu te recunosc”

În opinia unor locuitori, utilizarea materialelor textile care seamănă cu preșurile tradiționale este ofensatoare: „Aceste preșuri au fost țesute de bunicii noștri...români, maghiari, sași...la țară le găsim în orice gospodărie...de ce ne batem joc de traditii? Și pe vremea lui Ceaușescu, copil fiind, împodobeam bradul cu ce aveam: hârtie glisanta, chestii făcute manual la școală....dar nu așa Rușine să le fie!”

Ideea acestui brad aparține unei organizații civile, iar simbolistica a fost explicată pe pagina de socializare

„Un brad de Crăciun tricotat manual, care unește indivizi și comunități. La inițiativa unei organizații civile, bradul de Crăciun de anul acesta este un simbol al unității, care transcende diferențele individuale, politice, naționale și culturale. Mottoul festivalului nostru este „Poveștile ne leagă!”, iar acest slogan ne încurajează să îndrăznim să ne conectăm cu noi înșine și unii cu alții, pentru a putea încetini ritmul prea alert al vieții și pentru a ajunge la propria noastră poveste. Credem că mulți oameni mici, în multe locuri mărunte, dacă fac lucruri mici pot schimba fața lumii! Povestea unui copac infinit începe cu primul pas, al tău! Dacă ne unim visele, indiferent de cultură, naționalitate, concepții şi preconcepții putem aşeza oraşul nostru pe harta lumii în cadrul unui record Guiness.
Fii şi tu parte din acest proiect!”

Inaugurarea iluminatului festiv din municipiul Târgu Mureș va avea loc marți, 5 decembrie, de la ora 18.00, potrivit zi-de-zi.ro.

Sursă foto: Facebook. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni