• PRO TV
  • Benjamin Zephaniah, actorul din Peaky Blinders, a murit la 65 de ani. Care e cauza morții

Benjamin Zephaniah, actorul din Peaky Blinders, a murit la 65 de ani. Care e cauza morții

Benjamin Zephaniah, actorul din Peaky Blinders, a murit la 65 de ani. Care e cauza morții
Sursa: Profimedia

Tristețe mare în rândul echipei serialului Peaky Blinders. Actorul Benjamin Zephaniah, care l-a interpretat pe Jeremiah Jesus în seria de mare succes, a murit la vârsta de 65 de ani, a anunțat familia sa.

Benjamin Zephaniah fusese diagnosticat cu tumoare la creier, cu puțin timp înainte de a se stinge din viață. Actorul din Peaky Blinders, care era și un poet cunoscut în Birmingham, a murit joi, 7 decembrie 2023. Familia sa a făcut anunțul într-o declarație publică.

Cu mare tristețe și regret anunțăm moartea iubitului nostru soț, fiu și frate, la primele ore ale acestei dimineați, 7 decembrie 2023. Benjamin a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier în urmă cu opt săptămâni. Soția lui Benjamin a fost alături de el în tot acest timp și a fost cu el când s-a dus.
L-am împărțit cu toată lumea și știm că mulți vor fi șocați și întristați de această veste”, se arată în declarația publică, postată pe conturile de socializare ale profesorului-actor.

Gallery

Benjamin Zephaniah s-a născut în 1958, în Birmingham (Marea Britanie), și a fost fiul unui poștaș din Barbados și a unei asistente din Jamaica. La vârsta de 13 ani a fost data afară din școală, fiind incapabil să scrie și să citească. Zece ani mai târziu avea să publice prima lui carte, Pen Rhythm.

În 2003, a refuzat să primească Ordinul Imperiului Britanic, oferit de premierul Tony Blair, pe motiv că acesta îi amintește de sclavie, „de mii de ani de brutalitate”, „de modul în care strămoșii mei au fost violați și brutalizați”.

În același an a fost distribuit în serialul Peaky Blinders, alături de Cillian Murphy, Paul Anderson și Helen McCrory.

Fotografii: Profimedia/Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni