• PRO TV
  • Papa Francisc și-a făcut deja planurile de înmormântare. De ce a ales să fie îngropat în afara Vaticanului

Papa Francisc și-a făcut deja planurile de înmormântare. De ce a ales să fie îngropat în afara Vaticanului

Papa Francisc și-a făcut deja planurile de înmormântare. De ce a ales să fie îngropat în afara Vaticanului

Papa Francisc, la 86 de ani, spune că ”și-a ales deja” mormântul, în afara Vaticanului și își dorește o ceremonie simplă, dar insistă că nu are încă intenția să se pensioneze.

Gallery

În vârstă de 86 de ani, Papa Francisc ar putea fi primul pontif îngropat în afara Vaticanului după mai bine de 100 de ani.

Papa, care va împlini sâmbătă, 16 decembrie, 87 de ani, a ignorat multe dintre privilegiile și pompa de la Vatican și a decis, în schimb, să simplifice ritualurile extrem de elaborate de înmormântare. Acesta a vorbit despre funeraliile sale într-un interviu pentru televiziunea mexicană N+.
Suveranul Pontif a mărturisit că starea lui de sănătate este bună, dar se confruntă cu limitările cauzate de vârstă.

Papa Francisc a precizat că, datorită devotamentului pentru Maria, mama lui Iisus, a hotărât să fie îngropat în Roma, la Bazilica Santa Maria Maggiore, aflată în apropriere de principala gară din oraș. De obicei, merge acolo să se roage înainte și după fiecare călătorie în străinătate.
”Locul este deja pregătit”
Ultimul papă care a fost îngropat în afara Vaticanului a fost Leon al XIII-lea, care a murit în 1903 și a fost înmormântat în Bazilica Sfântul Ioan din Lateran.
Acesta a mai dezvăluit că a lucrat cu arhiepiscopul Diego Ravelli, maestru de ceremonii de la Vatican, pentru a simplica ritualurile de înmormântare elaborate, care au fost folosite în cazul predecesorilor lui.
Încă de la investirea lui, în 2013, Papa Francisc a refuzat să poarte pelerină, mozetta sau crucea de aur, preferând în schimb crucea de argint pe care o avea pe când era arhiepiscop la Buenos Aires.
De asemenea, a refuzat ”pantofii de pescar” roșii și poartă pantofi negri simpli, dar și un ceas de plastic la mână.

Foto; Getty, Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni