• PRO TV
  • Ion Țiriac, gest impresionant pentru Turcia! Codin Maticiuc l-a dat de gol și a spus ce sumă a donat miliardarul: „O să mă certe”

Ion Țiriac, gest impresionant pentru Turcia! Codin Maticiuc l-a dat de gol și a spus ce sumă a donat miliardarul: „O să mă certe”

Ion Țiriac, gest impresionant pentru Turcia! Codin Maticiuc l-a dat de gol și a spus ce sumă a donat miliardarul: „O să mă certe”

Pe lângă investițiile în afaceri, Ion Țiriac, cel mai bogat român, face și diferite fapte caritabile, dar niciodată nu se laudă. Codin Maticiuc l-a dat de gol și a spus, de curând, câți bani a donat miliardarul după cutremurul din Turcia.

Gallery

​Cutremurul devastator care a avut loc anul acesta în Turcia a luat viața a peste 400.000 de oameni, iar aproape 20.000 au fost grav răniți. Mulți au rămas fără un acoperiș deasupra capului și au cerut ajutor din toate părțile, iar printre cei care s-au implicat se numără și Ion Țiriac. Miliardarul român a trimis, la vremea respectivă, o sumă impresionantă de bani și nu s-a lăudat, acest act caritabil fiind dezvăluit abia acum de către Codin Maticiuc.

Recent, actorul l-a dat de gol și a spus că la scurt timp după tragicul eveniment fostul sportiv a trimis aproximativ 10-15 milioane, dar fără să facă publică informația.

„Țiriac nu vorbește despre lucrul ăsta. Când a fost cutremurul în Turcia, a trimis… nu știu, 10-15 milioane. Dacă ar fi făcut public… el nu o face, o fac eu acum și probabil că o să mă certe. Inițial, a vrut să construiască un sat cu mâna lui, cu bani. Să vină direct: «Bă, fac aici un sat, unde au căzut alea»”, a spus Codin Maticiuc la poscast-ul „Vorba lu’ Jorge”.

Ion Țiriac nu se află la prima donație impresionantă. Pentru fundația lui Codin Maticiuc, fostul tenismen a dublat suma adunată de la alte persoane, mai precis 100.000 de euro.

„N-am cum să vă mulțumesc. Vouă, tuturor celor care v-ați alăturat luna asta la și ați dat sms pentru #spitalepublicedinbaniprivati. Fundației Ion Țiriac care a donat 100.000 de euro (deși suma din sms-uri a fost mai mică) și tot lor care au zis că dacă donatorii rămân alături de proiect ei mai dublează și-n altă lună. Domnului Ion Țiriac personal pentru că ne-a îngăduit ca după ce că donează să-l mai și photoshopam în homeless și toate prostiile care mi-au trecut mie prin cap”, spunea Codin Maticiuc pe Facebook.

Foto: Facebook, Instagram

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni