• PRO TV
  • “Mai rău ca la moaștele Sfintei Paraschiva!” Locul din București care a fost luat cu asalt de sute de oameni de sărbători

“Mai rău ca la moaștele Sfintei Paraschiva!” Locul din București care a fost luat cu asalt de sute de oameni de sărbători

“Mai rău ca la moaștele Sfintei Paraschiva!” Locul din București care a fost luat cu asalt de sute de oameni de sărbători

În luna decembrie, Casa “Mița Bicicilsta” devine unul dintre principalele obiective turistice din București. Decorată festiv, ca în povesti, clădirea atrage sute de oameni, care vor să o admire, dar și și să se pozeze cu ea în decor.

Cum era de așteptat, de Crăciun, bucureștenii, și nu numai, au mers să vadă spectaculoasa clădire. Cu greu găseai un loc în care să îți faci mult râvnita “poză de Instagram”, cu care influencerii au făcut furori pe rețelele de socializare. Chiar și așa, cei veniți să vadă casa nu au plecat dezamăgiți – decorul este de vis.

“Mai rău ca la moaștele Sfintei Paraschiva!” , a spus unul dintre turiștii veniți să admire clădirea.

@doina_cristiana #craciun #coanamița ♬ suono originale - EliXir♧

Casa Mița Biciclista este un monument istoric al cărui nume este dat de fosta ei proprietară, Maria Mihăescu. Aceasta și-a căpătat renumele după ce a fost prima femeie care a îndrăznit să se plimbe cu bicicleta prin oraș, în pantaloni, plimbările ei având loc pe calea Victoriei, într-o perioadă în care acest lucru era considerat nepotrivit pentru o femeie.

Potrivit stirileprotv.ro, care citează documente istorice, Mița Biciclista a dus o viaţă extravagantă: „Când apărea pe Calea Victoriei, aristocraţii (…) abandonau politica şi șvarțul că să admire superbul exemplar ciclist. Bicicleta cu ghidon de argint era a unei suple şi elegante fiice a Evei, cu zulufi negri, cu pantaloni de catifea mov strânşi pe picior, cu bluza corai din care fluturau mâneci înflorate, cu ghete înalte şi cu o caschetă de mătase albă”.

Gallery

Casa a fost ridicată în 1908, după planurile arhitectului Nicolae Mihaiescu. Are 26 de camere și 1400 de metri pătrați. Când a primit-o, Mița Biciclista avea 23 de ani. Prin 1942, rămasă fără bani, proprietara a fost nevoită să închirieze cea mai mare parte din clădire. Casa a fost renovată în 2022.

Sursa foto: Instagram/LaMitaBiciclista, TikTok

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni