• PRO TV
  • Furtuna Isha vine și în România cu ninsori, lapoviță și ploi, dar și polei. Când scăpăm de ger

Furtuna Isha vine și în România cu ninsori, lapoviță și ploi, dar și polei. Când scăpăm de ger

Furtuna Isha vine și în România cu ninsori, lapoviță și ploi, dar și polei. Când scăpăm de ger

Furtuna Isha, care a provocat coduri roşii şi portocalii de vreme rea în nordul şi vestul Europei, ajunge și în România care se confruntă deja cu cea mai geroasă perioadă din acest an.

În acest început de săptămână, în București, temperaturile vor fi negative. Gerul se va reimți până la mijlocul săptămânii, atunci când vremea se va mai încălzi puțin. ANM a emis prognoza meteo pentru perioada următoare.

„Ce avem dinspre partea de vest a Europei, intersecția unor mase de aer foarte reci, la contactul cu masa de aer dinspre latitudini nordice, care aduce acest val de aer polar, aduce și intensificările de vânt. Pentru că și în zona montană, la noi, vom vorbi la mijlocul acestei săptămâni, în intensificare, de viteze ale vântului mai mari de 60-80 km/h, cu siguranță și în zonele mai joase de relief, viteze de 40-50 km/h, care, în condițiile valorilor preponderent negative, vor amplifica senzația de rece“, a explicat directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) Elena Mateescu pentru un post de știri.

De la mijlocul săptămânii ne așteptăm la o ușoară încălzire, în partea de est a țării, acolo unde vor fi temperaturi de la 0 la 9 grade Celsius. Precipitațiile nu vor fi însemnate cantitativ mai ales în partea de sud a țării.

„Vom avea un proces de încălzire treptată cam în toate regiunile, care se va resimți mai bine miercuri și joi, când vom avea valori pozitive în mare parte din țară, 8, 9 sau chiar 10 grade mai ales în partea sudică. Chiar și minimele vor putea fi pozitive. După acest interval, vom avea alternanțe, cu minime negative. Avem și precipitații, miercuri și joi, pe arii din ce în ce mai extinse. Vorbim de precipitații în transformare, lapoviță și ploaie, și este foarte probabil să se formeze polei în multe zone din țară“, menționează meteorologul Alina Şerban.

Privind prognoza pe termen mediu, Administrația Națională de Meteorologie a publicat o prognoză pentru patru săptămâni, indicând că temperaturile din România vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă, cel puțin până la mijlocul lunii februarie.

Foto: Shuttestock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni