• PRO TV
  • Ce s-a întâmplat la prima execuție cu azot din SUA. Ce a mâncat la ultima masă și care au fost ultimele cuvinte ale condamnatului

Ce s-a întâmplat la prima execuție cu azot din SUA. Ce a mâncat la ultima masă și care au fost ultimele cuvinte ale condamnatului

Ce s-a întâmplat la prima execuție cu azot din SUA. Ce a mâncat la ultima masă și care au fost ultimele cuvinte ale condamnatului

Condamnatul Kenneth Eugene Smith a murit după ce abia ce s-a atins de ultima sa masă, în urma intoxicării cu azot care a durat 22 de minute.

Criminalul condamnat, în vârstă de 58 de ani, care a omorât-o pe soția unui predicator pentru suma de 1000 de dolari, a avut o mască, asemănătoare cu cea a pompierilor, pe față și a fost legat de o targă în camera de execuția de la închisoarea William C. Holman, din Atmore, Alabama.

Oficialii au declarat că acesta abia s-a atins de ultima lui masă, constând în: friptură T-Bone, ouă prăjite, crochete de cartofi și sos.

În momentul în care gazul a început să intre în mască, condamnatul a zâmbit, a dat din cap spre familia lui și a făcut semnul inimioarei. Ultimele sale cuvinte au fost: ”În această seară, din cauza statului Alabama, umanitatea a făcut un pas înapoi. Plec cu lumină, pace și iubire”.

Criminalul a purtat verigheta în momentul execuției, în timp ce soția sa plângea și striga din boxa martorilor.

Kenneth Eugene Smith a fost condamnat la moarte în 1996, după ce a mărturisit că a omorât la comandă o femeie, pe care a bătut-o și a înjunghiat în 1988. Marți seară, acesta a devenit prima persoană din istoria Statelor Unite care a fost executată cu azot.

Foto: Profimedia/ Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni