• PRO TV
  • La 22 de ani a câștigat primul Grammy din carieră. Cine este Tyla, cântăreața din Africa de Sud care cucerește topurile internaționale

La 22 de ani a câștigat primul Grammy din carieră. Cine este Tyla, cântăreața din Africa de Sud care cucerește topurile internaționale

La 22 de ani a câștigat primul Grammy din carieră. Cine este Tyla, cântăreața din Africa de Sud care cucerește topurile internaționale

Tyla Laura Seethal, cunoscută cu numele de scenă Tyla, este o cântăreață și compozitoare din Africa de Sud, în vârstă de 22 de ani, care a câștigat primul premiu Grammy din carieră la cea de-a 66-a ediție a evenimentului muzical, la 5 februarie 2024. Este și prima cântăreață premiată la categoria „Perfomanță în muzică africană”.

Academia a anunțat noua categorie în iunie 2023, declarând că premiul „recunoaște înregistrările care utilizează expresii locale unice de pe tot continentul african, evidențiind tradițiile muzicale regionale melodice, armonice și ritmice”. Premiul onorează, dar nu se limitează la muzica populară africană. Așadar, Tyla se poate mândri că este prima cântăreață din lume premiată la această categorie. 

​Tyla s-a născut și a crescut în Johannesburg. Ea a semnat cu Epic Records în 2021, după succesul piesei sale de debut din 2019, „Getting Late” cu Kooldrink. 

La cea de-a 66-a ediție a premiilor Grammy, Tyla a primit trofeul pentru „Performanță în muzica africană”, cu piesa „Water”.

Cu cel mai recent single al ei „Water”, Tyla a cucerit TikTok și a urcat în topurile internaționale. Visele pe care le-a avut când a crescut la Johannesburg devin în sfârșit realitate. Ea a devenit prima artistă solo din Africa de Sud care a intrat în Billboard Hot 100 din SUA după 55 de ani de când a făcut-o Hugh Masekela.

„Am fost întotdeauna o mare visătoare. Mi-a plăcut să mă uit la cele mai mari vedete la televizor și mi-am dorit să fiu printre ele într-o zi. Nu am vrut să fiu doar un artist local din Africa de Sud. Mi-am dorit mereu să fiu pe cele mai mari scene, călătorind prin lume”, a declarat ea pentru interviewmagazine.com.

Într-un interviu, din noiembrie 2023, Tyla a dezvăluit că părinții ei și-au dorit ca ea să aibă un loc de muncă „adevărat”. Ea a spus: Deci, a trebuit să plâng toată ziua și să-i conving că vreau să fac asta. Nu vreau să fac altceva. A fost greu să-i convingi la început. Părinții mei încercau doar să mă protejeze, ceea ce este în regulă, dar le-am arătat că sunt pasionată de aceast domeniu prin toate mijloacele.”

În timp ce era la școală, Tyla și-a început cariera de cântăreață, postând melodii și cover-uri pe contul ei de Instagram.

Tyla intenționa să obțină o diplomă în Ingineria minieră, înainte de a se dedica total carierei muzicale. 

Gallery

Sursă foto: Getty Images, Instagram/ Tyla

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni