• PRO TV
  • OSCAR 2024. Filmul „20 de zile în Mariupol”, disponibil pe VOYO, premiat pentru cel mai bun documentar: ”Este primul Oscar din istoria Ucrainei!”

OSCAR 2024. Filmul „20 de zile în Mariupol”, disponibil pe VOYO, premiat pentru cel mai bun documentar: ”Este primul Oscar din istoria Ucrainei!”

„20 de zile în Mariupol”, dispobibil pe VOYO, a câștigat Oscarul în cadrul celei de-a 96-a ediție a Premiilor Oscar, la categoria ”cel mai bun documentar”.

Gallery

În discursul de mulțumire, realizatorul a spus: ”Este primul Oscar din istoria Ucrainei!
O să spun ceva ce nu spun mulți regizori. Aș vrea să nu fi făcut niciodată acest film.
Aș vrea să schimb asta cu faptul ca Rusia să nu fi atacat niciodată Ucraina. Mi-aș dori să elibereze toți ostaticii, toți civilii care sunt în închisoare.
Dar nu pot schimba trecutul...
Dar, cu toții, alături de unii dintre cei mai talentati oameni din lume, putem să scoatem la iveală adevărul.
Oamenii din Mariupol și cei care și-au dat viața nu vor fi niciodată uitați!
Slava Ucraina!”

În februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina într-o escaladare a războiului început în 2014. La doi ani distanță de la acel moment, PRO TV difuzează în premieră filmul documentar „20 de zile în Mariupol” – care spune povestea unor jurnaliști blocați în orașul ucrainean, în încercarea de a surprinde primele imagini ale asediului.

Filmul poate fi urmărit pe VOYO.

​După aproape un deceniu în care a acoperit multe dintre conflictele internaționale, Mstyslav Chernov a realizat primul său lungmetraj, cu un impact emoțional devastator, ce are la bază știrile prezentate zilnic de-a lungul conflictului și înregistrări personale din timpul războiului. Filmul este o relatare vie și brutală a momentelor îngrozitoare trăite de civilii prinși în asediu. În plus, documentarul reprezintă o lecție despre cum jurnaliștii pot raporta dintr-o zonă de conflict și care este impactul unor astfel de știri.

Acțiunea are în centru o echipă de jurnaliști ucraineni, formată din Mstyslav Chernov și colegii săi, care sunt blocați în Mariupol, unul dintre orașele asediate din țară. Fiind singurii reporteri care au rămas în oraș, corespondenții de la Associated Press încearcă să își continue munca de documentare și să surprindă imagini terifiante, definitorii războiului.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni