• PRO TV
  • Aleksei Navalnîi NU poate fi înmormântat: "Toate firmele de pompe funebre refuză după ce aud numele lui"

Aleksei Navalnîi NU poate fi înmormântat: "Toate firmele de pompe funebre refuză după ce aud numele lui"

Aleksei Navalnîi NU poate fi înmormântat: "Toate firmele de pompe funebre refuză după ce aud numele lui"

Funeralii publice ale lui Aleksei Navalnîi urmează să aibă loc la sfârşitul acestei săptămâni la Moscova, însă echipa opozantului rus întâmpină probleme.

Gallery

Toate firmele de servicii funerare refuză să fie angajate de familia sa.

Echipa defunctului lider al opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, a denunţat marţi obstacole în calea organizării funeraliilor omului politic pentru ca susţinătorii acestuia să-şi ia rămas bun de la el la Moscova.

"Căutăm de ieri (luni) un spaţiu pentru a organiza ceremonia de rămas-bun de la Aleksei", afirmă pe X (ex-Twitter) purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîş, adăugând că aliaţii opozantului au sunat la "majoritatea firmelor de pompe funebre", atât publice, cât şi private din capitală, dar niciuna nu a acceptat să le acorde un spaţiu pentru depunerea sicriului său.

"Unele spun că au toate spaţiile ocupate, iar altele refuză de îndată ce aud de numele lui Navalnîi", afirmă ea.

Kira Iarmîş a declarat că la una dintre firmele de servicii funerare la care aliaţii lui Navalnîi au sunat li s-a spus că "antreprenorilor de pompe funebre le-a fost interzis să lucreze" cu echipa lui Navalnîi.

Aleksei Navalnîi ar putea fi înmormântat în 29 februarie la cimitirul Borisovo din sud-estul Moscovei, în ziua în care preşedintele Vladimir Putin are programată susţinerea discursului despre starea naţiunii.

Rămăşiţele lui Aleksei Navalnîi au fost predate mamei acestuia, sâmbătă, la nouă zile după anunţarea decesului, în urma unor presiuni publice în vederea predării trupului neînsufleţit familiei.

Avocatul lui Navalnîi a fost arestat la Moscova

Avocatul care l-a reprezentat în instanţă pe defunctul lider al opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi şi care a însoţit-o pe mama acestuia în colonia penitenciară situată dincolo de Cercul Polar, săptămâna trecută, când femeia a făcut demersuri insistente pe lângă autorităţi pentru returnarea trupului fiului ei, a fost reţinut marţi la Moscova.

Vasili Dubkov este acuzat de încălcarea ordinii publice. În momentul reținerii, el o însoțea pe Ludmila Navalnaia, mama lui Aleksei Navalnîi cu scopul de a găsi soluții pentru a-l înmormânta pe opozantul rus.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni