• PRO TV
  • Când și unde va avea loc înmormântarea lui Alexei Navalnîi

Când și unde va avea loc înmormântarea lui Alexei Navalnîi

Când și unde va avea loc înmormântarea lui Alexei Navalnîi

Alexei Navalnîi, cel mai mare critic al lui Vladimir Putin, a murit la vârsta de 47 de ani, într-un lagăr din Siberia. Bărbatul a fost scos la plimbare de gardieni, la -30 grade, iar corpul lui a cedat din cauza temperaturilor extrem de scăzute.

Gallery

​Alexei Navalnîi a fost cea mai puternică voce a Opoziţiei ruse din ultimii 20 de ani, acesta luptându-se de-a lungul anilor atât cu liderul de la Kremlin, cât și cu corupția din Rusia. Bărbatul și-a pierdut viața într-un lagăr din Siberia, după ce paznicii l-au scos la plimbare în curte, la o temperatură de -30 grade Celsius, care se resimțeau ca -50. 

Înmormântarea fostului opozant al lui Vladimir Putin va avea loc vineri, 1 martie 2024, la Moscova. Anunțul a fost făcut pe platforma X, de către purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîş.

„Slujba religioasă pentru Aleksei va avea loc la biserică (...) din (cartierul) Marino, la 1 martie, orele 14:00. Funeraliile vor avea loc la Cimitirul Borisovski", din sudul capitalei ruse, a scris Iarmîş, citată de AFP.

Astfel, cei care își doresc să îi aducă un ultim omagiu lui Alexei Navalnîi sunt așteptați vineri la ceremonia de înmormântare.

Sursă foto: Instagram

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni