• PRO TV
  • Povestea femeii care așteaptă de 11 ani să fie executată într-o închisoare terifiantă din Bali! E poreclită „Bunica cocaina”, iar colegele spun că are parte de tratament preferențial după gratii

Povestea femeii care așteaptă de 11 ani să fie executată într-o închisoare terifiantă din Bali! E poreclită „Bunica cocaina”, iar colegele spun că are parte de tratament preferențial după gratii

Povestea femeii care așteaptă de 11 ani să fie executată într-o închisoare terifiantă din Bali! E poreclită „Bunica cocaina”, iar colegele spun că are parte de tratament preferențial după gratii

Lindsay Sandiford a ajuns după gratii în 2013, după ce a fost prinsă cu cocaină în valoare de 1,6 milioane de lire sterline în valiză. Britanica în vârstă de 67 de ani a fost condamnată la moarte, iar de 11 ani așteaptă ca magistrații să hotărască data la care va fi executată.

Femeia care este originară din Yorkshire, cel mai mare comitat din UK, le-a declarat anchetatorilor că a fost forțată de o bandă din Marea Britanie să facă contrabandă cu cocaină. Aceasta a spus că traficanții ar fi amenințat-o că îi vor ucide unul dintre fii dacă nu se conformează.

Femeia și-a schimbat povestea după ce a aflat că riscă pedeapsa cu moartea. Sandiford a susținut apoi că Julian Ponder, un comerciant britanic de antichități, stabilit în Bali, și partenera sa Rachel Dougall, i-au cerut să transporte marfa.

Aflată după gratii, a cooperat cu oamenii legii și le-a oferit informații care au condus la arestarea celor doi, dar și a unui al treilea individ, Paul Beales. După ce a percheziționat locuința lui Ponder, poliția i-a acuzat atât pe acesta, cât și pe Sandiford de trafic de droguri. Dougall și Beales s-au ales însă cu acuzații mai puțin grave, deoarece nu existau dovezi care să îi lege de infracțiune. Lindsay a primit însă pedeapsa capitală.

Procurorii doreau ca ea să execute o pedeapsă de 15 ani, dar un tribunal din Bali a condamnat-o la moarte, spunând că a adus prejudicii turismului și luptei împotriva drogurilor.

Singapore are unele dintre cele mai dure legi antidrog din lume

Potrivit legilor din Singapore, pedeapsa cu moartea va fi impusă oricui este prins traficând mai mult de 500 grame de canabis sau 15 grame de heroină, scrie Digi24.

Anul trecut, în iulie, o femeie a fost executată în Singapore din cauza traficului de droguri, fiind prima femeie executată după aproape 20 de ani. Saridewi Djamani, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit vinovată pentru traficarea a circa 30 grame de heroină în 2018.

Lindsay Sandiford e poreclită „Bunica cocaina”, iar colegele spun că are parte de tratament preferențial

O colegă de închisoare a dezvăluit recent detalii despre viața celei poreclite „Bunica cocaina” sau „Regina”.

Deținuta susține că britanica primește cina cu friptură în sânge și mănâncă ciocolată. O fostă colegă de celulă, care a petrecut doi ani alături de ea, a declarat potrivit Daily Star: „Ea este singura care poate comanda friptură de la restaurantul închisorii”.

„O mănâncă în sânge, de obicei o dată pe săptămână. Toată lumea o iubește, îi învață pe oameni cum să tricoteze, organizează cursuri regulate și le arată cum să aibă grijă de ei înșiși”, a adăugat deținuta potrivit sursei menționate mai sus.

Colega a mai spus că data execuției lui Sandiford nu a fost stabilită și că, deși îi este teamă să moară, și-a acceptat soarta.

​Bunicuța a fost vizitată în închisoare de una dintre nepoate (Foto Profimedia Images)

Cum ar putea scăpa de execuție

O modificare legislativă care va intra în vigoare în ianuarie 2025 ar putea să o scape pe Lindsay de plutonul de execuție. Pedeapsa sa cu moartea ar putea fi transformată în închisoare pe viață, deoarece a reușit să aibă o bună conduită în cei peste 11 ani petrecuți după gratii.

Deținuta care i-a fost colegă a împărtășit și ultima dorință a lui Sandiford: „A spus că vrea să moară. Nu este în mod special o moarte pe care aș alege-o, dar nici eu nu aș alege să mor în agonie din cauza cancerului”.

Fotografii: Profimedia Images

 

 

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni