• PRO TV
  • “2020” - comedia neagră ce promite o experiență controversată este acum în toate cinematografele din țară

“2020” - comedia neagră ce promite o experiență controversată este acum în toate cinematografele din țară

“2020” -  comedia neagră ce promite o experiență controversată este acum în toate cinematografele din țară

Vent D’Est Films aduce în prim-plan o comedie neagra româneasca intitulată „2020”. Filmul regizat de Bobby Bărbăcioru si produs de Ruxandra Șerban, a fost inspirat de scurtmetrajului „Remisivir”, premiat Remi Gold la festivalul de film de la Houston.

Filmul “2020” este acum prezent in cinematografe. Un testimonial care amintește despre începutul unei ere contradictorii și iraționale pe care am trăit-o cu toții, cu o exprimare satirica si accente tragi-comice. Filmul relatează umorul balcanic revigorant și persiflant, ilustrând capacitatea de autoironie în situații limită, dar si vulnerabilitatea si fragilitatea romanilor din acea perioadă.

Filmul vorbește despre doi frați, Max și Gelu, care decid să se întoarcă în România, fugind de pandemia care devastează Italia, crezând că acasă vor găsi refugiul perfect. Pe măsură ce Max și Gelu se aventurează în căutarea eluzivei imunități, traseul lor devine un periplu comic prin absurditatea răspunsurilor umane la criză. Acest duo naiv își încearcă norocul cu o varietate impresionantă de "remedii" neconvenționale, trecând de la tratamente populare excentrice până la metode neortodoxe promovate pe scară largă în comunități și prin intermediul rețelelor sociale. Aceste momente generează râsete, dar evidențiază și pericolul dezinformării pe timp de criză.. Deși ambii se tem de boală, Max și Gelu aleg să braveze, negând public temerile pe care, în secret, le împărtășesc cu mulți alții.
Într-o lume în care știrile false se răspândesc mai repede decât virusul însuși, Max și Gelu sunt prinși în vârtejul unei lupte cu o pandemie globală, dar și cu un inamic poate și mai înfricoșător: propria lor credulitate. Prin situații care trec de la comic la absurd, filmul pune sub microscop tendința umană de a căuta soluții rapide, ignorând adesea știința sau logica. Această călătorie este despre confruntarea cu propriile noastre vulnerabilități în fața unei lumi pline de informații eronate și teorii fără fundament. Ceea ce începe ca o căutare inocentă a securității se transformă rapid într-o odisee plină de peripeții, întrucât frații se confruntă nu doar cu pandemia, ci și cu mafia italiană, un detaliu minor pe care îl neglijaseră în planurile lor.

„2020” este o mărturie întunecată a acestei ere post-adevăr în care trăim și murim. O cronică plină de umor asupra puterii mass-media și a consecințelor dezinformării și conspirațiilor, chiar și de la prieteni bine intenționați și familie. Până la un punct, Max și Gelu reprezintă omul obișnuit, din orice parte a planetei, încercând să dea sens lumii cuprinse de pandemie. Iar după, filmul (anul 2020) o ia complet razna. Pentru a o cita pe Anaïs Nin, nu vedem lucrurile așa cum sunt, ci le vedem așa cum suntem", declară regizorul Bobby Bărbăcioru despre filmul său.

Filmul “2020” reprezintă, în esență, un îndemn al regizorului Bobby Bărbăcioru la a descoperi umorul în circumstanțe care, în mod normal, ne-ar putea domina. Este o reflectare asupra absurdității umane, o satiră a modului în care societatea răspunde la criză. Lungmetrajul a fost produs de Ruxandra Șerban si de casa de producție Vent D’est Films, cu un scenariu de Gareth Brookes și Bobby Bărbăcioru, iar distribuția este formată din Silviu Geamănu, Puiu Lăscuș, Cezar Curteanu, Simona Măicănescu, Ruxandra Șerban, Boris Melinti, Florin Roată, Marius Stânciu, Alexandra Băcăoanu și Adrian Ionescu.

Ambele avanpremiere, atât cea de la Grand Rex Paris, cât și cea de la București au rulat cu sala plina până la refuz, reprezentând un succes neașteptat.

După succesul de la Grand Rex Paris, mult așteptatul film “2020" a ajuns în avanpremieră și la București pe 6 martie, luând prin surprindere echipa datorita numărului neașteptat de invitați. Daca sala plina din Paris i-a bucurat pe organizatori, în București numărul celor prezenți a fost cu mult peste cel așteptat.

Printre personalitățile prezente la evenimentul din București s-au numărat Irina Margareta Nistor în calitate de ambasador al filmului “2020”, Dana Rogoz, Gianina Corondan, Adda și Catalin Rizea, Gojira , Ciprian Vlaicu, Eugene Buică, alaturi de creatori de conținut precum Madalina Cretan, Roxana Erdei, Flavia Barbu, Marie Janette, Cosmina Cărțaș, Măria Damaschin, Laila Hafiz, Romulus Stoicescu, Tatiana Diacolescu, Depresia Zilnica și alții.

Am sentimentul că “2020” este mai mult decât am crezut eu inițial, este mai mult decât un singur proiect de film….Când mă gândesc la numărul copleșitor de oameni care au venit să vadă filmul 2020 în avanpremieră la Paris, dar și la București, îmi spun că este posibil să fie ceea ce avem nevoie pentru a depăși efectele lăsate de pandemie. Îmi pare extrem de rău pentru cei care nu au putut vedea filmul cu noi, a fost un moment pe care nu l-am digerat încă. În numele echipei Vent D’est Films și a echipei filmului 2020 vă mulțumim pentru că ne-ați fost alături și ne-ați onorat cu prezența voastră!” - Ruxandra Șerban, producător.


Echipa Vent D’Est Films alături de actori, invitați și personalități din lumea mondenă, s-au bucurat de o seară vibrantă plină de emoții. Lungmetrajul “2020” este prima comedie neagră românească care vorbește despre un subiect de impact social global, cu premiera internațională în două capitale europene, reprezentând un eveniment de prestigiu ce a propulsat cinematografia românească la nivel internațional.

Vent D'Est este casa de producție a filmului „2020”, un start-up francez axat pe producția de filme inspirate din povești est-europene. Fondată în 2022 de antreprenoarea, și actrița Ruxandra Șerban, împreună cu antreprenorul Frederic Lasnier, Vent D'Est continuă tradiția unor producții remarcabile precum "Love Building", "Alt Love Building", "Două Lozuri", "Secretul lui Zorillo", "Dragoste pe muchie de cuțit" și "Încă Două Lozuri". Avanpremiera filmului “2020” reprezintă un moment marcant pentru echipa Vent D’Est Films acesta fiind primul lungmetraj produs integral de către ei.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni