• PRO TV
  • Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, a fost adus în România. Ce condiții va avea în pușcărie

Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, a fost adus în România. Ce condiții va avea în pușcărie

Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, a fost adus în România. Ce condiții va avea în pușcărie

Primarul fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost adus aseară, 19 martie, în România. El își va ispăși pedeapsa în penitenciarul Rahova, iar avocatul său susține că o va duce mai bine decât majoritatea deținuților.

Polițiștii români l-au preluat pe Cătălin Cherecheș din Germania, acolo unde a fugit în luna noiembrie 2023. Fostul edil primise o condamnare de 5 ani de închisoare, cu executare. 

Cherecheș a fost dus de la frontieră direct în Penitenciarul Arad, unde este pus în carantină într-o cameră cu alţi deţinuţi aflaţi tot în carantină, potrivit stirileprotv.ro. Imediat ce a ajuns, fostul primar a fost percheziţionat şi supus unui control medical.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, le-a mulţumit, marţi, autorităţilor din Germania şi polițiștilor români "pentru maniera exemplară" în care s-a colaborat în acest caz. Oficialul a menționat unde va sta Cherecheș în următoarea lună. 

„El va fi încarcerat conform angajamentului şi conform procedurilor la Penitenciarul Rahova pentru o perioadă de carantină şi observare de 21 de zile. Secţia în care va fi încarcerat în această perioadă este Secţia E2, destinată persoanelor condamnate, majore, de sex masculin", a explicat ministrul Justiţiei.

Fostul primar, condamnat pentru luare de mită va sta într-o camera de 19 metri pătrați, cu cel mulț doi alți deținuți. După ce trece perioada de carantină, va fi transferat într-un alt penitenciar, mai aproape de domiciliul său. Cel mai probabil va fi penitenciarul Aiud, acolo unde își va executa pedeapsa în regim închis. Va avea o celulă de 8 metri pătrați, iar în fiecare zi va putea petrece 3 ore în aer liber. În fiecare lună, va avea dreptul la 5 vizite și 6 convorbiri telefonice.

În cazul în care va fi transferat la penitenciarul din Baia Mare, în regim semi-deschis, acolo ar putea sta într-o celulă mai mare și să petreacă mai multe ore în aer liber. Numărul vizitelor și al apelurilor telefonice au aceeaș durată ca la penitenciarul Aiud. 

Alina Gorghiu a precizat că fostul edil va beneficia de întreaga infrastructură a penitenciarului, alimentaţie diversificată, acces la un punct comercial din incinta unităţii, acces la publicaţii şi la asistenţă medicală.

”Îi vom asigura lui Cătălin Cherecheş toate drepturile prevăzute de lege, pentru că toţi sunt egali în faţa legii”, a mai spus ea.

Avocatul fostului primar o contrazice pe Alina Gorghiu. Răzvan Doseanu spune că clientul său nu va avea condiții asemănătoare cu alți deținuți. 

„Va avea un regim mai bun decât majoritatea deținuților din România. Sunt niște condiții speciale. E vorba de camere cu suprafețe mai mari, un număr limitat de persoane, sunt cuprinse toate în documentul oficial”, a declarat Doseanu în cadrul unui buletin de știri TV.   Ar putea fi vorba de camere renovate recent și cu mobilier mai nou. 

Gallery

Sursă foto: Facebook 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni