• PRO TV
  • Naomi, prima femeie transgender din România, o viață plină de drame! Artista a fost abandonată într-un șant la trei zile după naștere

Naomi, prima femeie transgender din România, o viață plină de drame! Artista a fost abandonată într-un șant la trei zile după naștere

Naomi, prima femeie transgender din România, o viață plină de drame! Artista a fost abandonată într-un șant la trei zile după naștere

Naomi Moldovan, prima femeie transgender din România, a murit pe patul unui spital din Germania la vârsta de 47 de ani, după o viață presărată cu drame uriașe, despre care nu multe persoane știu.

Gallery

​Prima femeie transgender din România, Naomi Moldovan, s-a stins din viață în urmă cu doar câteva zile, pe un pat de spital din Germania. Încercată greu de-a lungul vieții sale, aceasta a reușit să își facă drum spre celebritate, câștigând nenumărate premii și fiind o voce importantă pentru comunitatea LGBTQIA+ de la noi din țară.

Puține persoane știu, însă, că viața lui Naomi nu a fost deloc una ușoară. Artista a povestit de mai multe ori cum a fost abandonată într-un șant la doar trei zile după naștere, că a crescut într-un orfelinat din Luduș și că mai apoi a urmat cursurile Școlii Populare de Artă din Târgu Mureș. Talentul incontestabil și pasiunea sa pentru muzică au condus-o spre celebritate, fiind prezentă de nenumărate ori pe micile ecrane, dar și la competiții mari precum Eurovision.

Naomi s-a stins din viață pe data de 19 aprilie 2024, vestea tristă fiind dată de prietena sa, Antonella Lerca Duda, în cadrul unei postări pe Facebook. Femeia transgender se afla pe patul unui spital din Germania, în comă, după ce suferise un AVC.

„Cu inima grea, vă anunț că Naomy a trecut în liniște în cursul serii de azi, 19 aprilie 2024. Ne vom aminti mereu de istoria LGBT pe care a creat-o în România și vom păstra amintirile frumoase alături de noi. Sentimentele noastre de compasiune și susținere sunt alături de familia și cei dragi! Odihnește-te în glorie Regino”, a scris Antonella Lerca Duda, prietena ei, pe pagina ei de Facebook.

Foto: Facebook, Instagram

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni