• PRO TV
  • Ce operații avea Naomi, prima femeie transgender din România. Artista a făcut ani la rând tratamente cu hormoni feminini

Ce operații avea Naomi, prima femeie transgender din România. Artista a făcut ani la rând tratamente cu hormoni feminini

Ce operații avea Naomi, prima femeie transgender din România. Artista a făcut ani la rând tratamente cu hormoni feminini

La doar 47 de ani, Naomi Moldovan s-a stins din viață pe patul unui spital din Germania. Vestea tragică a fost dată de prietena ei, Antonella Lerca Duda, care împreună cu mai mulți apropiați încearcă din răsputeri să îi aducă trupul neînsuflețit în țară.

Gallery

​Naomi Moldovan, prima femeie transgender din România și o voce importantă pentru comunitatea LGBTQIA+ de la noi din țară, s-a stins din viață în urmă cu doar câteva zile, la 47 de ani. Aceasta suferise recent un AVC și a stat în comă, pe patul unui spital din Germania, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

Nu mulți știu, însă Naomi nu a avut deloc o viață ușoară, ba din contra, ani la rând a fost chinuită de najunsuri, transfobie și injustiții sociale.

Pentru a se schimba atât fizic, cât și psihic, artista s-a tratat cu hormoni feminini care i-au crescut, într-o mică măsură, sânii.

În urmă cu mai mulți ani, Naomi spunea că vrea să își pună silicoane fiindăcă mereu s-a simţit ca „o femeie într-un corp străin”: „Trebuie să te lupţi, că fără luptă nu faci nimic. Am muncit mult pentru prezentul ăsta”.

Cine a fost Naomi Moldovan

Cântăreața trasgender de etnie romă a avut un parcurs profesional remarcabil, câștigând de-a lungul timpului 75 de premii la diverse festivaluri interjudețene și naționale de muzică ușoară din România.

În anul 2014, Naomi a participat la Selecția Națională pentru Eurovision, acolo unde a obținut locul 10 și un total de 3 puncte.

„Cu inima grea, vă anunț că Naomy a trecut în liniște în cursul serii de azi, 19 aprilie 2024. Ne vom aminti mereu de istoria LGBT pe care a creat-o în România și vom păstra amintirile frumoase alături de noi. Sentimentele noastre de compasiune și susținere sunt alături de familia și cei dragi! Odihnește-te în glorie Regino”, a scris Antonella Lerca Duda, prietena ei.

Foto: Facebook, Instagram

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni