• PRO TV
  • Tinerii răniți de Vlad Pascu au refăcut traseul din noaptea tragediei! Ce s-a întâmplat, de fapt, pe drumul dintre Vama Veche și stațiunea 2 Mai: „M-am trezit pe jos”

Tinerii răniți de Vlad Pascu au refăcut traseul din noaptea tragediei! Ce s-a întâmplat, de fapt, pe drumul dintre Vama Veche și stațiunea 2 Mai: „M-am trezit pe jos”

Tinerii răniți de Vlad Pascu au refăcut traseul din noaptea tragediei! Ce s-a întâmplat, de fapt, pe drumul dintre Vama Veche și stațiunea 2 Mai: „M-am trezit pe jos”

Pe data de 19 august 2023 a avut loc, în stațiunea 2 Mai, o tragedie care a șocat toată România. Vlad Pascu, drogat la volanul mașinii sale, a spulberat un grup de opt tineri, aflați pe marginea drumului, și a omorât doi dintre ei. Doi dintre cei care au scăpat doar cu răni au refăcut traseul din noaptea accidentului.

Gallery

​Cristina și Alex sunt doi dintre tinerii care se aflau pe șoseaua dintre Vama Veche și stațiunea 2 Mai în noaptea cumplitului accident provocat de Vlad Pascu. Amândoi s-au ales cu răni în urma impactului care i-a ucis pe loc pe prietenii lor, Sebastian Olariu și Roberta Dragomir, iar acum, lat aproape opt luni de la tragedie, și-au adunat toate puterile și au refăcut ultima parte a drumului din noaptea respectivă.

În jurul orei 4:30, tinerii s-au hotărât să meargă, din Vama Veche, spre cazarea lor din stațiunea 2 Mai. Au urmat cursul trotuarului până în apropiere de intrarea în 2 Mai, lângă gardul unei unităţi militare. Mai apoi, însă, s-au văzut nevoiți să meargă pe marginea șoselei.

„Am ajuns pe 18 august, iar pe 21 trebuia să ne întoarcem acasă. Eram cazați la o vilă aflată la ieșirea din 2 Mai spre Vama Veche.

Am mers pe trotuar, pentru că toată lumea mergea pe aici, dus-întors. Ne-am întâlnit cu multe persoane în acea noapte, care mergeau în acelaşi sens cu noi. Vreo 50 de am mers. Încet, nu ne grăbea nimeni

Aici măcar e o porţiune de asfalt, dar pe partea cealaltă nu e nimic. Erau boscheţi.

Locul nostru de cazare era fix pe această parte, chiar după unitatea militară. Dacă am fi trecut şoseaua, trebuia să o traversăm înapoi, tot neregulamentar…

Ne-am fi pus şi mai rău viaţa în pericol, fiind şi noapte”, au spus cei doi tineri pentru Libertatea, explicând de ce nu au urmat acostamentul din partea stângă a drumului, în direcția lor de mers, așa cum arată legea.

În timp ce își continuau drumul, Vlad Pascu a venit din spatele lor, cu o viteză de peste 100 km/h, și i-a ucis pe loc pe Sebi și Roberta.

„Eram unul în spatele celuilalt, pe porţiunea de asfalt care era între linia continuă şi bordură. Pe spaţiul verde era atunci foarte multă verdeaţă, boscheţi, nu se vedea nimic. La un moment dat am văzut că se apropie de noi, cu viteză, o lumină foarte puternică şi m-am trezit pe jos, fără să ştiu ce mi s-a întâmplat. Era linişte. Auzeam numai vocea prietenului meu care mă striga”, a spus, pentru sursa amintită, Cristina.

Foto: Facebook, Inquam Photos

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni