• PRO TV
  • Romanian Creative Week și Pepsi, colaborare de excepție pentru cel mai important eveniment dedicat industriilor creative din UE

Romanian Creative Week și Pepsi, colaborare de excepție pentru cel mai important eveniment dedicat industriilor creative din UE

Romanian Creative Week și Pepsi, colaborare de excepție  pentru cel mai important eveniment dedicat industriilor creative din UE

Romanian Creative Week și Pepsi își unesc viziunile în domeniul inovației și anunță o colaborare remarcabilă pentru cea de-a patra ediție a RCW, cel mai important eveniment al industriilor creative din Uniunea Europeană, care va avea loc la Iași, în perioada 15 – 26 mai 2024.

Gallery

Prin acest parteneriat, RCW și Pepsi își propun să inaugureze împreună o nouă eră a inspirației și a inovației, în cadrul unei serii de evenimente care pun România pe harta culturală și artistică europeană, astfel:

Romanian Fashion Week, cel mai cunoscut și mai longeviv eveniment dedicat industriei modei românești. Cu o tradiție de un sfert de veac în lansarea, pe catwalk-ul de la Iași, a colecțiilor designerilor autohtoni consacrați, Romanian Fashion Week și-a făcut un nume și din descoperirea și promovarea tinerilor designeri;

ACT - arthouse cinema&theatre, prima ediție a festivalului de teatru și film a Romanian Creative Week, marcată de nume importante, între care scenograful Dragoș Buhagiar, președintele UNITER, și actrița și regizoarea Catrinel Marlon (Menghia);

HazarDance, care aduce în lumina reflectoarelor dansul contemporan și cel nomad, flamenco și street dance, în spectacole în care vor performa atât artiști români, cât și din Spania, SUA și Ungaria. Una dintre surprizele pentru 2024 este prezența la Iași a doi dintre cei mai renumiți dansatori de flamengo din lume, spaniolii Patricia Guerrero și Alfonso Losa.

New Media Oasis, festivalul de muzică al RCW, găzduit de diverse locații din oraș, de la clădiri-monument la cafenele intime și cluburi trendy. Alexandra Căpitănescu, câștigătoarea trofeului Vocea României, în 2023, trupele Delta pe Obraz și Tajnic sunt o parte dintre artiștii care vor concerta la Iași, în luna mai.

New Media, secțiune curatoriată de Andrei Cozlac, dublu premiat de UNITER pentru video mapping, oferă publicului experiențe încântătoare, prin explorarea unor instalații de artă digitală create de zeci de artiști care pun în centrul discuției, la ediția din acest an a RCW, conceptul de energie.

Party-urile RCW, la care sunt așteptați, ca în fiecare an, artiști, creatori de conținut și întreaga comunitate ieșeană, vor fi, de asemenea, susținute de Pepsi. 

„Romanian Creative Week s-a dedicat, încă de la prima ediție, cea din 2021, explorării noilor orizonturi creativ-artistice și stimulării imaginației colective. Colaborarea noastră cu Pepsi reprezintă, astfel, o evoluție naturală a acestui spirit, aducând un suflu nou și o energie vibrantă în întreaga experiență pe care ne propunem să o oferim, și în acest an, publicului. Un public curios, deschis spre creativitate, inovație și frumos. Un public care, în 2023, a însemnat peste 1 milion de oameni. Îi mulțumim partenerului nostru Pepsi pentru că ni s-a alăturat în această poveste superbă pe care o vom scrie împreună”, a declarat Cătălin Alionte, directorul RCW

DESPRE ROMANIAN CREATIVE WEEK

Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. În 2023, RCW a fost desemnat evenimentul care adună la un loc cel mai mare număr de industrii creative, la nivelul Europei, conform Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Parteneri: Primăria Municipiului Iași, IULIUS, Pepsi, UniCredit Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Lancome, Philips, glo, Centric, Vodafone, McDonald's, Stella Artois, Purcari, BMW APAN Motors Iași, Huawei, Lenor, Epson, Quartz Matrix, Dunhill, Mobexpert, Freudenberg, Wink, Noir, Greentek, Iași Airport, Moxy Hotels, FILIT, Ministerul Culturii, Consiliul Județean Iași, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, UMF „Gr. T. Popa” Iași, Uniunea Artiștilor Plastici din România filiala Iași, Ordinul Arhitecților din România Filiala Iași, 2Hustle, HTRS, Printco, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași.

Partenerii media: ProTv.ro, PRO TV, Digi 24, HotNews, Libertatea, Newsweek România, Agerpres, Unica, Viva!, Avantaje, Elle, Ringier, TVR Iași, Alist Magazine, Ziarul de Iași, PressHub, Investigatoria, Media Quality, ArtHood, The Woman, Urban.ro.

RCW Friends: Acaju, Beer Zone, Cafeneaua Piața Unirii, Madison, Skin, Nish feat. Nuba, Foom, Nuba Palace.

 

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni