• PRO TV
  • Lovitură pentru Vlad Pascu! Ce pedeapsă a primit de la conducerea penitenciarului Poarta Albă

Lovitură pentru Vlad Pascu! Ce pedeapsă a primit de la conducerea penitenciarului Poarta Albă

Lovitură pentru Vlad Pascu! Ce pedeapsă a primit de la conducerea penitenciarului Poarta Albă

Vlad Pascu, tânărul șofer care a luat viața a doi studenți vara trecută, în stațiunea 2 Mai, a fost anchetat disciplinar de către conducerea penitenciarului Poarta Albă și s-a ales cu o pedeapsă după gratii în urma unui interviu acordat.

Gallery

​Autorul accidentului de la 2 Mai, care a șocat toată România, a avut o discuție telefonică în urmă cu doar câteva săptămâni, la care au participat atât tatăl său, Mihai Pascu, cât și jurnalistul Marian Ceaușescu. Acesta din urmă le-a adresat mai multe întrebări celor doi, iar discuția a fost înregistrată și publicată, mai apoi, pe o platformă de socializare.

Interviul telefonic a stârnit nenumărate controverse, mai ales că persoanelor condamnate sau arestate preventiv nu le este permisă comunicare decât în anumite condiții. Conducerea penitenciarului poarta Albă s-a autosesizat, a deschis o anchetă, iar acum Vlad Pascu nu mai are voie să  mai primească vizita părinţilor săi.

Tinerii răniți de Vlad Pascu au refăcut traseul din noaptea tragediei

​Cristina și Alex sunt doi dintre tinerii care se aflau pe șoseaua dintre Vama Veche și stațiunea 2 Mai în noaptea cumplitului accident provocat de Vlad Pascu. Amândoi s-au ales cu răni în urma impactului care i-a ucis pe loc pe prietenii lor, Sebastian Olariu și Roberta Dragomir, iar acum, la aproape opt luni de la tragedie, și-au adunat toate puterile și au refăcut ultima parte a drumului din noaptea respectivă.

În jurul orei 4:30, tinerii s-au hotărât să meargă, din Vama Veche, spre cazarea lor din stațiunea 2 Mai. Au urmat cursul trotuarului până în apropiere de intrarea în 2 Mai, lângă gardul unei unităţi militare. Mai apoi, însă, s-au văzut nevoiți să meargă pe marginea șoselei.

„Am ajuns pe 18 august, iar pe 21 trebuia să ne întoarcem acasă. Eram cazați la o vilă aflată la ieșirea din 2 Mai spre Vama Veche.

Am mers pe trotuar, pentru că toată lumea mergea pe aici, dus-întors. Ne-am întâlnit cu multe persoane în acea noapte, care mergeau în acelaşi sens cu noi. Vreo 50 de am mers. Încet, nu ne grăbea nimeni

Aici măcar e o porţiune de asfalt, dar pe partea cealaltă nu e nimic. Erau boscheţi.

Locul nostru de cazare era fix pe această parte, chiar după unitatea militară. Dacă am fi trecut şoseaua, trebuia să o traversăm înapoi, tot neregulamentar…

Ne-am fi pus şi mai rău viaţa în pericol, fiind şi noapte”, au spus cei doi tineri pentru Libertatea, explicând de ce nu au urmat acostamentul din partea stângă a drumului, în direcția lor de mers, așa cum arată legea.

Foto: Facebook, Inquam Photos

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni