Tudor Chirilă, cea mai importantă lecție de viață: Cultura te poate situa mai sus în societate

Tudor Chirilă, cea mai importantă lecție de viață: Cultura te poate situa mai sus în societate
Data: 12 Decembrie 2018
Antrenorul de la Vocea României mărturisește că cea mai importantă lecție primită în viață l-a învățat care este drumul cel mai drept către succes. 

Inspirați de campania Succes din România Nouă, creată de Ciuc, încercăm să găsim mereu alte definiții ale succesului, să-l privim din unghiuri noi, dar și prin prisma oamenilor cu care ne intersectăm zi de zi.

Împreună vrem să redefinim ideea de experiență, muzică sau artist “de succes”. Aici și acum, la Vocea României.Una dintre cele mai bune lecții pe care antrenorul de la Vocea României le-a primit de la tatăl său, regretatul Ioan Chirilă, ar fi cât de important este, în viață, să citești.

Antrenorul de la ”Vocea României” mărturisește că întreaga existență a tatălui său a fost, pentru el, cea mai bună lecție de viață. ”Tata mi-a dat atâtea lecții de viață doar existând. Cred că asta a fost cea mai importantă. Felul în care a existat tata a fost cea mai importantă lecție de viață pe care a putut să mi-o dea. Și, printre altele, îmi aduc aminte cum deschidea ușa foarte încet, în momentul în care stăteam în camera mea și citeam, și verifica dacă citeam și... chiar daca n-aș fi citit, nu mi-ar fi spus nimic dar, când citeam, avea o liniște și o bucurie...”.

Tudor nu consideră că a citit suficient, dar crede că acesta este drumul de urmat în viață: ”Mi-am dat seama cât de important era pentru el ca noi să citim, cât de important era pentru el ca noi să înțelegem de ce e important să citim. Și cred că a fost o lecție pe care am încercat să mi-o însușesc, nu consider că am citit destul, nu consider asta.. .consider chiar că sunt un semidoct vizavi de alți oameni pe care îi cunosc și intelectuali și chiar și față de tatăl meu”. 

Tudor Chirilă spune că, prin citit, poți ajunge important în societate într-un mod care nu-i afectează pe cei din jur. ”Cred că asta a fost cea mai importantă lecție: cultura te poate situa mai sus în societate într-un mod în care să nu rănești pe nimeni”.

Ciuc crede că succesul sună altfel pentru fiecare dintre noi. Și de aceea ne propune să îl privim dintr-un unghi nou, să căutăm noi sensuri care vorbesc despre ce e important pentru noi. 

Succesul de “acum și aici”. Idei, oameni, experiențe, perspective altfel.  

Inspirați de aceste perspective ne întrebăm cum se vede succesul la Vocea României. Acesta este succesul din România Nouă.
Vezi episoade in intregime pe
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO