Maria Stanciuc

Maria Stanciuc
Data publicarii: 03 Februarie 2022
Data actualizare: 09 Februarie 2022

Atipică, aș spune despre mine. Când alții au știut de timpuriu ceea ce sunt și ceea ce își doresc să facă, eu încă mă descopăr. Dar bucătăria a fost dintotdeauna acolo, doar că nu am știut de ce. Am fost un copil destul de rebel, cu înclinații spre zona artistică – am făcut dans sportiv, teatru (am și niște premii cu care doar tata se mai mândrește), Științe Politice și am terminat facultatea de Jurnalism. Adolescența am cunoscut-o doar cu tata, mama fiind nevoită să plece în Italia din perspective financiare – la vremea respectivă cred ca mai bine de 50% din familii au trecut prin asta. Dar nu am cunoscut lipsurile morale sau emoționale. De aici și legătura specială pe care o am cu el. 

Mi-am descoperit pasiunea pentru scris într-o garsonieră din primul an de studenție, în singurătate, și de atunci am tot scris – de la texte, până la poezie. Acolo am și început să gătesc zilnic, pentru că, față de alți studenți, eu nu primeam pachete de la Galați. Tata considera că sunt adult și trebuie să învăț să mă descurc. Ulterior, când am început să gătesc mai serios și am ajuns sa cheltui bani pe tot felul de tratate și cărți, mi-am dat seama că scriitura și gastronomia se contopesc pentru mine și mă alcătuiesc. Experimentez și cu fotografia, atât pe film, cât și digital. Mai puțin cu desenul, că aici nu am nicio valență.

 




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies