10 lucruri mai puțin știute despre Prințesa Diana. Cu cine a avut o aventură în timpul mariajului 

10 lucruri mai puțin știute despre Prințesa Diana. Cu cine a avut o aventură în timpul mariajului
Autor: Ionela Lupu
Data publicarii: 02 Iulie 2019
Data actualizare: 02 Iulie 2019
Prințesa Diana a fost, fără doar și poate, unul dintre cei mai influenți oameni ai secolului XX. Deși a trăit o mare parte din viața ei sub lumina reflectoarelor există multe lucruri pe care, probabil, nu le știi despre Prințesa de Wales. 

Iată mai jos 10 lucruri mai puțin știute despre Prințesa Diana:

1. Era a patra din cinci copii.

Printesa Diana a avut două surori, Sarah (acum Lady Sarah McCorquodale) și Jane (acum Lady Jane Fellowes) și un frate mai mic, Charles Spencer (acum Earl Spencer). Celălalt frate, John Spencer, a murit la câteva ore după naștere. 

2. Părinții ei au divorțat când avea 7 ani.

Părinții lui Diana, Frances Shand Kydd și Edward John Spencer, al 8-lea Earl Spencer,au divorțat când ea avea 7 ani. Motivele invocate de mama Prințesei de Wales au fost: abuzul fizic și infidelitatea. 

3. Își dorea să fie o balerină, însă era prea înaltă. 

Prințesa Diana a studiat pentru o lungă perioadă baletul. A vrut să devină o dansatoare profesionistă, însă înălțimea nu i-a permis să-și ducă visul mai departe. 

4.A fost prima mireasă regală care avea un job plătit. 


Când s-a căsătorit cu prințul Charles în 1981, Diana a devenit prima mireasă regală care a avut vreodată un job plătit. 

5. Prințul Charles a ieșit cu sora ei. 

Diana l-a întâlnit pe prințul Charles prin intermediul surorii ei mai mari, Sarah. Prințul Charles și Sarah au ieșit de câteva ori impreună, înainte ca Diana să-l cunoască pe viitorul soț. 

6. Prințul Charles era vărul ei îndepărtat.

Diana și Charles erau, de fapt, rude îndepărtate. Erau verișori de rangul al 16-lea, ambii descendeți ai regelui Henric al VII-lea din dinastia Tudorilor. Prințul William și Kate Middleton sunt, de asemenea, rude îndepărtate. 

7. Rochia ei de mireasă a doborât un record

Rochia de mireasă purtată de Prințesa Diana la nunta sa, cu o trenă de peste 7 metri și jumătate de mătase, a fost cea mai lungă în istoria nunților regale. Rochia a fost  realizată de soții David și Elizabeth Emanuel. 

8. A avut o aventură cu garda de corp.

Barry Mannakee a fost ofițer de poliție în Echipa Regală de Protecție, înainte de a fi, timp de un an de zile, garda de corp a Prințesei Diana. Acesta a fost transferat din funcție deoarece între cei doi exista o "relație neobișnuit de strânsă". Prințesa a dezvăluit că a fost "profund îndrăgostită" și a fost "foarte bucuroasă să dea totul și să plece și să trăiască cu el". Bărbatul a murit la vârsta de 39 de ani, într-un accident de motocicletă. Prințesa era convinsă că moartea bodyguardului a fost cauzată de aventura lor.

9. Inelul de logodnă primit de Kate Middleton de la prințul William a fost al Prințesei Diana 

Inelul pe care Kate Middleton l-a primit de la Prințul William cu ocazia logodnei  a fost al Prințesei Diana. Aceasta l-a achiziționat dintr-un catalog cu bijuterii de colecție a Casei Garrard.

10. Titlul de "înălțimea ei regală" i-a fost revocat după divorț 

După ce a divorțat prințul Charles în 1996, titlul de "înălțimea ei regală" a fost înlăturat, însuși prințul fiind cel care a insitat ca acest lucru să se întâmple. Potrivit termenilor divorțului lor, "ea trebuie să renunțe la dreptul ei de a fi Regina Angliei și a fi numită Alteța Sa Regală ", potrivit publicației New York Times. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies