10 tradiții de Crăciun din jurul lumii 

10 tradiții de Crăciun din jurul lumii
Citeste mai mult despre: Craciun, sarbatori, traditii de Craciun,
Data publicarii: 22 Decembrie 2018
Data actualizare: 22 Decembrie 2018
Crăciunul este una dintre cele mai frumoase sărbători și merită sărbătorite ca atare. Fiecare țară vine cu proprile tradiții, iar acest lucru este și mai încântător. 

Iată cele mai frumoase tradiții, pe care oamenii chiar le iau în serios.

1. Portugalia "Plecat dar niciodată uitat"


În timpul "Cosoda", dimineața tradițională de Crăciun, un loc extra este păstrat la masă, pentru ca spiritele celor plecați dintre noi să își poată însoții familia de sărbători. 

Citește și: Mesaje de Crăciun. Cele mai amuzante urări de sărbaători pe care le poți trimite celor dragi

2. Belarus "Cocoșul decide"


Grăunțe de porumb sunt așezate la picioarele femeilor nemăritate înainte ca un cocoș să fie lăsat liber. Femeia la care cocoșul se duce să mănânce grăunțele, este femeia care se va mărita prima. 

3. Marea Britanie "Un sărut sub vâsc"


Un simbol ar fertilității este sărutul sub vâsc care a devenit popular în secoul 18. Magia lui continuă să fie simțită la fiecare sărbătoare de Crăciun, de-a lungul lumii. 

4. Suedia "O migdală iîn budincă"


Cine găsește migdala în budincă, se va căsători anul viitor. Cei singuri ar trebui să își aleagă bolul cu grijă.

5. Italia "Lenjerie intimă extravagantă"


Atât oamenii cât și bărbații poartă lenjerie intimă cât mai colorată de Anul Nou pentru a aduce noroc pe anul următor. Pentru a avea succes, este musai ca acestea să fie și curate.

6. Praga "Patrunderea în pantofi"


Femeile singure își testează șansele de a se mărita anul următor prin a-și arunca un pantof peste umăr. Dacă pantoful cade spre ușa din față, atunci sigur se vor auzi clopote de nuntă.

7. Venezuela "Pune-ți în picioare rolele"


Familile și cei apropiați își petrec diminețile din săptămâna dinaintea Crăciunului dându-se cu rolele. Drumurile sunt închise pe toată această perioadă, pentru a le asigura oamenilor o călătorie în siguranță. 

8. Japonia "Cina pentru două persoane la un fast food celebru"


Japonezii tratează Crăciunul precum Valentine's Day și cea mai populară metodă pentru cei îndrăgostiți să celebreze această sărbătoare este la un fast food celebru. Este atât de popular încât este nevoie să îți faci rezervare. 

9. Haiti "Un pantof plin de paie"


Copiii pun paie în pantofi și îi așază sub brad, cu speranța că Moș Crăciun va da de-o parte pantoful și îl va înlocui cu cadouri. 

10. Filipine "O minge de brânză"


După miezul nopții de Crăciun, familile se strâng împreună pentru a se bucura de un mare festin cunoscut sub numele de "Noche Buena". Cel mai popular preparat în Filipine de Crăciun este "kesi de bola", o minge de brânză acoperită în ceară. pe care oamenii chiar le iau în serios.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!