10 year challenge: cele mai răscolitoare memeuri de pe internet

10 year challenge: cele mai răscolitoare memeuri de pe internet
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 17 Ianuarie 2019
Data actualizare: 17 Ianuarie 2019
Ne plac provocările din mediul online, iar cea mai nouă dintre ele, lansată în social media, ne arată cât de mult se iubesc oamenii pe ei înșiși. 

10 year challenge a apărut din ideea de a-i provoca pe oameni să-și amintească de trecut și de a arăta tuturor cum s-a schimbat viața lor în decursul a zece ani. Fotografiile pe care utilizatorii le încarcă pe rețele sociale trebuie să fie făcute la interval de zece ani, iar cei care le postează urmăresc să le arate tuturor prin ce schimbări de aspect au trecut în această perioadă.

Puțini dintre cei care au acceptat noua provocare de pe internet au fost interesați în a observa cum s-au schimbat natura și lucrurile de care depinde chiar viitorul rasei umane. Iată o colecție de memeuri răscolitoare legate de 10 year challenge, care ar trebui să ne facă mai atenți la lucrurile care contează cu adevărat!

Citește și: Ce înseamnă 10 year challenge. Ce vedete au acceptat noua provocare pe Facebook și Instagram!


Ambalajele din plastic vor fi aici și peste 100 de ani

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Greenpeace Türkiye (@greenpeaceturkiye) on

Green Peace a încercat să le reamintească oamenilor cât de dăunătoare sunt ambalajele din plastic, care ne poluează azi atât solul, cât și apele. În postarea de pe Instagram ni se explică băbește că o sticlă din plastic, aruncată într-un lac în 2009, este în același loc la zece ani distanță. Mesajul care rezultă de aici este că există un loc și pentru ambalajele din plastic, însă acela nu este cel mai apropiat curs de apă.

Omul distruge fauna și flora marină

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pokémon Go Indonesia (@pokemon_go.id) on


O consecință directă a depozitării necontrolate a deșeurilor reciclabile este uciderea animalelor marine și provocarea unor dezechilibre ireversibile în natură. Milioane de tone de resturi sunt „pescuite” în fiecare an din mările și oceanele planetei, însă aceste eforturi nu sunt suficiente. Cel mai simplu mod de a proteja natura și bogățiile ei este să ne aruncăm gunoiul în locurile special amenajate.

Urșii polari nu pot trăi la tropice

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Suhel Ahamad (@thesuhellboy) on


O altă amenințare reală care pândește omenirea este topirea ghețarilor din Antarctica. Fenomenul a fost sesizat prima dată acum o sută de ani, însă de atunci calota glaciară se micșorează văzând cu ochii de la un an la altul. Urșii polari, dar și alte animale din zona înghetață a Pământului, sunt afectați de fenomenul încălzirii globale, pe care doar oamenii îl mai pot controla. De cele mai multe ori, urșii albi sunt nevoiți să înoate zeci de kilometri pentru a se hrăni, însă marea nu e loc propice de vânătoare pentru un mamifer terestru.

Vă mai amintiți de Ice Bucket Challenge? Iată ce presupunea provocarea!


Războiul lasă răni adânci

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bobby Alexander (@alexanderbobby) on


Aceste două fotografii răscolitoare ne arată cum s-a schimbat una dintre cele mai „încinse” zone de pe glob în decurs de doar zece ani. Palestina este măcinată de război încă de la jumătatea secolului XX, însă conflictul israeliano-palestinian a escaladat pe la începutul anilor ’70. Mare parte din teritoriile palestiniene de azi sunt în ruină, iar la mijloc au fost prinși oameni nevinovați.

Keith Richards e mai vechi decât istoria

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandro Rebel (@brazilianmusician) on


Un meme ceva mai amuzant ni-l înfățișează pe chitaristul Keith Richards (The Rolling Stones) fotografiat, chipurile, la 1919. La 100 de ani distanță, în 2019, muzicianul pare neschimbat. Chiar dacă pare o batjocură la adresa unuia dintre cei mai prolifici muzicieni din lume, comparația poate fi și un compliment. Keith Richards, azi în vârstă de 75 de ani, este plin de energie, mai ales după ce și-a schimbat stilul de viață.

Un oraș născut din deșert

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by otolat - Kuwait ???????? كويت (@otolatkw) on


Poate că cei care au fost în vacanță în Dubai nu sunt la curent cu „explozia” fantastică pe care a cunoscut-o acesta la începutul anilor 2000. Mărețul oraș din emiratul cu același nume a crescut, parcă, din deșert, iar fotografiile, realizate la un interval de zece ani, demonstrează expansiunea fantastică a acestuia.

Așa suntem toți înainte de salariu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BAJU RAYA 2018???? (@danisha_ening_collection) on


Un meme amuzant, dar și tulburător, ne arată cum stăm cu toții cu finanțele după sărbători sau cu câteva zile înainte de salariu. Știți pe cineva care nu are probleme cu banii înainte de leafă? Spuneți-ne și nouă cine e! 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!