12 celebrități ale căror nume reale nu sunt cele pe care le știi tu

12 celebrități ale căror nume reale nu sunt cele pe care le știi tu
Citeste mai mult despre: nume reale, vedete,
Data: 26 Noiembrie 2018
Unii actori sau cântăreți preferă să folosească nume de scenă sau pur și simplu prescurtări ale numelor lor. De multe ori, celebritățile folosesc porecle din copilările, numele modelelor lor în viață sau, uneori, nume aleatorii care consideră că se potrivesc personalităților lor.

Stevie Wonder — Stevland Hardaway Morris

Când Stevland Hardaway Morris, în vârstă de 11 ani, a fost condus la o audiție la care se afla CEO-ul Berry Gordy, el a ieșit cu adevărat în evidență, până în punctul în care Gordy l-a numit "o minune" (”wonder”). De atunci, el a fost numit de toată lumea Little Stevie Wonder, de unde s-a născut și numele lui de scenă.

Lana Del Rey — Elizabeth Woolridge Grant

Înainte de a deveni Lana Del Rey, cântăreața a folosit numele ei scurtat Lizzy Grant, dar a fost cunoscută și sub numele de Sparkle Jump Rope Queen. Lana Del Rey a apărut în timpul uneia dintre călătoriile sale la Miami, într-o vacanță alături de prietenii ei din Cuba.

Lady Gaga — Stefani Joanne Angelina Germanotta

Stefani Joanne Angelina Germanotta și-a luat porecla la începutul carierei sale, după ce a început să lucreze cu compozitorul Rob Fusari în 2006. Odată,  l-a auzit pe Freddie Mercury cântând piesa Radio Ga-Ga și Rob a numit-o de atunci Lady Gaga.

Nicolas Cage — Nicholas Kim Coppola

Actorul a ales acest pseudonim pentru a nu fi asociat cu unchiul său, Francis Ford Coppola. Nicolas a fost inspirat de personajul Marvel, Luke Cage.


Tom Cruise — Thomas Cruise Mapother IV

Thomas Cruise Mapother IV, cunoscut sub numele de Tom Cruise, este fiul inginerului Thomas Cruise Mapother III și al actriței Mary Lee Pfeiffer. El a decis să-și scurteze numele, astfel încât să nu pară ciudat.

Jean-Claude Van Damme — Jean-Claude Camille François Van Varenberg

Este foarte dificil să spui numele actorului belgian, de aceea Jean-Claude Camille François Van Varenberg a luat numele prietenului său decedat ca o omagiu pentru el.

Freddie Mercury — Farrokh Bulsara

Farrokh înseamnă "fericit" sau "minunat", iar Bulsara este un oraș mic lângă Mumbai. El obișnuia să se autointituleze Freddie pe când studia la școală, iar în 1972 a venit cu un nou nume - Mercury - în cinstea planetei Mercur.

Sophia Loren — Sofia Villani Scicolone

Inițial, actrița italiană Sophia a luat numele de Lazzaro. La începutul anilor '50, soțul ei, Carlo Ponti, a convins-o să îl schimbe în Loren, pentru că suna ca numele unei actrițe suedeze numite Märta Torén.

Winona Ryder — Winona Laura Horowitz

Actrița americană este fiica Chyntiei Palmer și a lui Michael Horowitz. Numele ei de scenă este inspirat de Mitch Ryder, un cântăreț de soul și rock pe care tatăl ei îl admira.

Vin Diesel — Mark Sinclair

La vârsta de 17 ani, Mark Sinclair era un băiat destul de solid. A lucrat ca bodyguard la un club de noapte numit The Tunnel. În acel moment, el a luat numele Vin Diesel și a început  să se radă pe cap în mod regulat.

Ben Kingsley — Krishna Pandit Bhanji

Actorul a luat numele de scenă la sfârșitul anilor '70, temându-se că numele său normal nu i-ar permite să aibă succes. Tatăl său, Rahimtulla Harji Bhanji, avea poreclele Benji și ”Regele mănuși”, așa că actorul a devenit Ben Kingsley.

Miley Ray Cyrus — Destiny Hope Cyrus

Destiny Hope Cyrus a fost întotdeauna o fată cu zâmbitoare, așa că a fost poreclită Miley în copilărie (miley=smiley=față zâmbitoare). Al doilea prenume, Ray, îl onorează pe bunicul ei, politicianul democrat Ronald Ray Cyrus.

Un articol de Bianca Truță

Foto: Getty

FULLSCREEN
12 celebrități ale căror nume reale nu sunt cele pe care le știi tu
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO