13 semne ca esti o persoana mai inteligenta decat cei din jurul tau. Tu cate dintre ele bifezi?

13 semne ca esti o persoana mai inteligenta decat cei din jurul tau. Tu cate dintre ele bifezi?
Citeste mai mult despre: inteligenta, semne,
Data: 08 Septembrie 2017
Cum ne dam seama cat de inteligenta este o persoana? Exista cateva indicii care masoara gradul de inteligenta, fara sa fie nevoie de un test care sa masoare IQ-ul. Revista Business Insider a cautat informatii in zeci de ani de cercetare stiintifica si a descoperit principalele 13 lucruri care te fac sa fii mai destept decat restul prietenilor tai.

1. Ai luat lectii de muzica.

Un studiu din 2011 a aratat ca dupa o luna in care au mers la lectii de muzica, inteligenta verbala a copiilor cu varsta intre 4 si 6 ani s-a dezvoltat  simtitor. 

Un studiu din 2004 a aratat ca 9 luni de studiu al intrumentelor muzicale sau lectiile de canto dezvolta inteligenta copiilor la fel ca 9 luni de lectiile de teatru.

Un alt studiu din 2013  a aratat ca lectiile de muzica ii ajuta pe copii sa aiba realizari mult mai mari.

2. Esti cel mai mare dintre frati/surori.

Fratii mai mari sunt de obicei mai inteligenti, insa acest lucru nu se datoreaza cauzelor genetice.  Un studiu norvegian a folosit date militare pentru a examina data nasterii, starea de sanatate si IQ-ul a 250.000 de persoane cu varsta intre 18 si 19 ani. Rezultatele au aratat ca primii nascuti au avut IQ-ul 103, generatia a doua 100, iar a treia generatie a avut IQ-ul 99. 

Primii nascuti au un nivel de inteligenta usor mai ridicat nu din cauze biologice, ci datorita interactiunii psihologice dintre parinti si primul lor copil. 

Citeste continuarea articolului aici!
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies